Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrišek nastúpil pod Čebraťom po ôsmich rokoch

Bol to siedmy zápas, v ktorom Ružomberok doma nevyhral. Trnave zase nevyšiel ôsmy pokus naplno bodovať vonku v tejto sezóne. Obaja tréneri, Ladislav Šimčo i Juraj Jarábek, napriek tomu po bezgólovej remíze vyhlásili, že sú s bodom spokojní.

09.11.2014 14:20
Erik Jendrišek Foto: ,
Erik Jendrišek.
debata

Celkovo to však bola futbalová bieda, medzišestnástková uspávanka, v ktorej sa nezrodila jediná poriadna šanca.

"Doma hráme jednoznačne lepšie, sme sebavedomejší, na súperových ihriskách sú naše výkony kostrbaté,“ povedal na margo dvoch herných i výsledkových tvárí Spartaka Erik Jendrišek.

Pre neho mal zápas špecifický náboj. Futbalista, ktorý bol pri double Ružomberka v ročníku 2005/2006 (vtedy sa stal aj najlepším ligovým kanonierom) a za MFK odohral 54 ligových stretnutí (v nich strelil 30 gólov), po ôsmich rokoch opäť vybehol na štadión pod Čebraťom, lenže vo farbách hosťujúceho tímu. "Hneď v prvej minúte mi chalani dali pocítiť, že som doma a zvyšok zápasu som si poctivo odkrivkal. Ani neviem, kto ma tak nešetrne zasiahol,“ vravel Jedndrišek, ktorý po návrate z Nemecka krátky čas trénoval aj s Ružomberkom. "Bol to pre mňa zvláštny zápas, veď tu som futbalovo vyrastal.“

Liptáci sa túžili rozlúčiť so svojimi divákmi v tomto roku výhrou (posledné dve kolá vycestujú za súpermi), ktorú potrebovali ako soľ. Pustili však ďalšie body a padli na dno. "Pre oko diváka to bol nezáživný futbal,“ priznal domáci Lukáš Janič.

"Mali sme trochu zviazané nohy, naša situácia nie je lichotivá a veľmi sme chceli vyhrať. Rátali sme s tým, že nám vyjde nejaký brejk. Trnava mala kvalitný stred, veľmi dobre držala loptu a ťažko sa niečo vymýšľalo. Škoda, že zabodovali mužstvá pred nami,“ dodal stredopoliar, ktorý v 84. minúte utešenou strelou z 35 m (Rusov ju vyrazil) ponúkol tribúnam jeden z mála hrejúcich okamihov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #MFK Ružomberok #Erik Jendrišek