Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jelič chcel na narodeniny tri body, nováčik z Podbrezovej bol proti

Futbalisti MŠK Žilina sa síce po bezgólovej domácej remíze s Podbrezovou dostali priebežne na čelo fortunaligovej tabuľky o skóre pred AS Trenčín.

06.11.2014 16:36
Žilina, Podbrezová Foto: ,
Zľava: Nikola Andrić z Podbrezovej v súboji so Žilinčanom Jaroslavom Mihálikom.
debata

V stredajšej predohrávke 17. kola najvyššej slovenskej súťaže sa skôr očakával trojbodový zápis „žlto-zelených“. Hráči spod Dubňa však po desiatich ligových zápasoch za sebou tentoraz neskórovali, a tak nemohli zvíťaziť.

V žilinskom drese odohral celý zápas Matej Jelič, najlepší strelec MŠK v tejto sezóne so 6 gólmi sa však v deň svojich 24. narodenín nepresadil a remíza sa mu málila.

„Ideálnym narodeninovým darčekom by boli pre mňa tri body. Odohrali sme dobrý zápas, ale lopte sa nejako nechcelo do podbrezovskej bránky,“ citoval portál fortunaliga.sk slová chorvátskeho útočníka, ktorý sa vyjadril aj na margo posunu tímu na post lídra najvyššej súťaže: „Nepozeráme sa na našu pozíciu, nechceme sa tým zaoberať. Rozmýšľame iba o víťazstvách, a to tak doma, ako aj vonku. Samozrejme, že po sezóne chceme byť čo najvyššie, ale ešte je priskoro hodnotiť naše postavenie.“

Nováčikovi z Podbrezovej sa proti Žiline darí. „Železiari“ sa v 6. kole domácim víťazstvom 1:0 postarali o dosiaľ jedinú prehru tímu MŠK v tejto sezóne, v stredu dokázali zásluhou výbornej defenzívy bodovať aj pod Dubňom. Hráči ŽP Šport sa týmto nerozhodným výsledkom dostali na 6. miesto v tabuľke.

„Nechceli sme iba brániť, mali sme zopár pekných akcií aj smerom dopredu, prioritou však bola obrana,“ skonštatoval skúsený 34-ročný brankár Podbrezovej Juraj Baláž a doplnil: „Žilina má mladé, technické a kombinačne vyspelé mužstvo. My zasa disponujeme väčšími skúsenosťami, takého zápasy vieme zvládnuť podľa predstáv. Domácich sme okrem pár centrov nepustili do žiadnej šance ani streleckej príležitosti.“

Tímu ŽP Šport patrí pozícia v strede tabuľky. „Každým jedným získaným bodom sa blížime k nášmu prioritnému cieľu, ktorým je záchrana vo Fortuna lige. Zatiaľ sme spokojní. Do každého duelu nastupujeme s pokorou a úctou k súperovi, zvlášť na jeho ihrisku. Nemáme vysoké ambície, chceme sa udržať a postaviť dobrý základ silného tímu pre budúcnosť,“ dodal Juraj Baláž, ktorý má aj legionárske skúsenosti z pôsobenia v Česku a Poľsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŽP Šport Podbrezová