Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledná Dukla má nováčikovi čo odplácať

Derby Banskej Bystrice a Podbrezovej pred televíznymi kamerami odštartuje v piatok 15. kolo najvyššej súťaže. Súperi majú nečakane odlišné postavenie v tabuľke.

24.10.2014 10:00
Banská Bystrica, radosť, futbal Foto: ,
Budú sa takto tešiť futbalisti Banskej Bystrice aj proti Podbrezovej?
debata

Kým Dukla je posledná, podbrezovský nováčik sa vytiahol na štvrté miesto. V prvom vzájomnom zápase nedal tradičnému ligistovi nijakú šancu – zdolal ho 3:0.

Banskobystrický tím prehral tri zápasy za sebou, naposledy zvíťazil doma nad Ružomberkom (3:1) v 11. kole pred vyše mesiacom. V minulom kole mu nepomohla ani výmena trénera, aj pod vedením Štefana Rusnáka podľahol na Myjave (1:2). Teraz bude mať nový kouč premiéru v domácom prostredí. Malým potešením bola v týždni aspoň výhra na pôde druholigistu z Bardejova, ktorou postúpila Banská Bystrica do osemfinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu.

Príťažlivý zápas uvidia zajtra diváci v Trnave, ktorá hostí Trenčín, stretne sa tretí a druhý tím uplynulého ročníka. Trnavčania mali pred týždňom v klube lazaret a museli požiadať o odloženie derby so Slovanom. Teraz sa pokúsia zlepšiť si zlé postavenie v tabuľke, hoci na úkor lídra súťaže. V prvom zápase tejto sezóny v Trenčíne podľahli 0:2, ale v minulom ročníku s ním neprehrali ani raz (dve výhry a remíza).

V nelichotivej situácii sa nachádza aj obhajca titulu, ktorý má o tri zápasy menej a už takmer dva mesiace čaká na ligové víťazstvo. Naposledy sa tešil z troch bodov 31. augusta, keď vyhral nad Banskou Bystricou (3:1). Jeho nová trénerská dvojica Chovanec – Siegl bude mať po pohárovej aj ligovú premiéru a takisto s pikantnou príchuťou. Povedie Slovan v Ružomberku, kde pôsobila ešte na jar. Vtedy dokázala s ružomberským tímom na Pasienkoch vyhrať (2:1)… Podarí sa jej to teraz pre zmenu na lavičke Slovana?

Program 15. kola
V piatok 18.30 Banská Bystrica – Podbrezová (Digi sport), sobota 14.00 Košice – Dunajská Streda, Trnava – Trenčín, 17.00 Myjava – Žilina, 17.30 Senica – Zlaté Moravce, nedeľa 19.00 Ružomberok – Slovan Bratislava (Digi sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Banská Bystrica #ŽP Šport Podbrezová