Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Straku strieda v Slovane ďalší sparťan. Prichádza Chovanec!

Novým trénerom futbalistov úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava sa oficiálne stal Jozef Chovanec, bývalý kouč českej reprezentácie či pražskej Sparty. Vo funkcii ho potvrdili zástupcovia "belasých" na štvrtkovej popoludňajšej mimoriadnej tlačovej konferencii na Pasienkoch.

16.10.2014 09:58 , aktualizované: 15:14
Jozef Chovanec Foto:
Jozef Chovanec a jeho asistent Horst Siegl.
debata (4)

Päťdesiatštyriročný rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove (nar. 7. marca 1960) vystriedal vo funkcii Františka Straku, ktorý na lavičke Bratislavčanov pre zlé výsledky aj herný prejav skončil pred necelými dvoma týždňami. Chovanec povedie svojich nových zverencov po prvý raz v nedeľu v rámci 14. kola Fortuna ligy doma proti odvekému rivalovi Spartaku Trnava.

Asistentmi Jozefa Chovanca budú Horst Siegl a Ondrej Krištofík, vo funkcii však zostávajú aj ďalší dvaja asistenti Jozef Kontír s Petrom Boďom. „Rokovanie nebolo krátkodobé, ale prebehlo v dlhšom časovom horizonte. Veľmi dobre som všetko zvážil a rozhodol som sa prijať ponuku trénovať Slovan Bratislava,“ povedal na stretnutí s novinármi J. Chovanec.

Bratislavčania aktuálne nevyhrali sedem súťažných duelov po sebe a počas tejto negatívnej série majú skóre 1:18. „Belasým“ vo Fortuna lige patrí v súčasnosti 5. miesto so 16 bodmi: na lídra AS Trenčín má ŠK Slovan Bratislava 14-bodový odstup, ale odohral o dva zápasy menej. V I-skupine EL sú po dvoch prehrách s Young Boys Bern (0:5) a SSC Neapol (0:2) na poslednom štvrtom mieste. Najbližšie nastúpia v rámci kontinentálneho pohára číslo dva na budúci štvrtok 23. októbra doma proti futbalistom Sparty Praha.

„Odpovedí na otázku, prečo je Slovan dole, je viac. Spôsobili to asi enormná záťaž a nahustený zápasový program. Ja som vždy mal rád výzvy a toto je veľká výzva pre mňa i pre klub. Už som získal vstupné informácie a teším sa na prácu s mužstvom. Teraz ma čakajú rozhovory s hráčmi, ktorých musím pripraviť na najbližší ligový duel,“ doplnil nový lodivod mužstva z Pasienkov.

Jozef Chovanec naposledy trénoval MFK Ružomberok. U Liptákov pôsobil od marca do záverečného ligového kola minulej sezóny. V hráčskej kariére si obliekal dresy „rudých“, holandského klubu PSV Eindhoven a RH Cheb. Ako kormidelník má za sebou aj skúsenosť v klube SC Baniyas zo Spojených arabských emirátov či v ruskom tíme Kubaň Krasnodar.

„Je pre mňa určitá výhoda, že som pôsobil v Ružomberku. Aspoň som trochu spoznal slovenskú ligu. Futbal prináša aj takéto zaujímavé situácie, že sparťan de facto strieda sparťana. Ešte sa však nechcem zaoberať duelom so Spartou, prvoradý je zápas s Trnavou,“ uzavrel „Pepa“ Chovanec.

V realizačnom tíme osemnásobného majstra SR v ére samostatnosti nastáva aj ďalšia významná zmena. Petr Kašpar už bude pôsobiť len ako viceprezident klubu a na poste generálneho riaditeľa ho vystrieda bývalý šéf Únie ligových klubov Dušan Tittel.

„Som veľmi rád, že sa vraciam do klubu, kde som strávil mnoho rokov a zažil veľa víťazných zápasov, a to nielen ako hráč, ale aj v pozícii trénera. Mojou úlohou bude vrátiť Slovan tam, kde patrí. Ten september nebol pre klub dobrý. Chceme postaviť mužstvo, ktoré by vedelo dobre reprezentovať Slovensko v pohárovej Európe na novom štadióne,“ uviedol Tittel.

Po nedávnom odvolaní Františka Straku bol bratislavský tím oficiálne bez hlavného trénera, mužstvo dočasne viedol asistent Jozef Kontír. V minulých dňoch sa spomínal aj Tittelov príchod na lavičku.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Chovanec #ŠK Slovan Bratislava