Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík by mal za časť pozemkov platiť vyše 50-tisíc

Mestské zastupiteľstvo v Bratislave by sa malo vo štvrtok opäť zaoberať otázkou výstavby Národného futbalového štadióna (NFŠ) na bratislavskom Tehelnom poli.

24.09.2014 16:41
tehelné pole, národný futbalový štadión,... Foto:
Národný futbalový štadión by mohol mať takúto podobu.
debata

Je pripravený návrh, aby spoločnosť Národný futbalový štadión, a.s., investor stavby, platila nájomné za pozemky na Bajkalskej ulici, ktoré umožňuju prístup ku stavbe NFŠ.

Majiteľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík plánuje vybudovať v areáli ďalšie objekty – výškovú administratívnu budovu, bytovú časť, kaviarne, reštaurácie, obchody. Výstavba celého areálu by mala stáť dovedna asi 235 miliónov eur. Z toho štadión s kapacitou 22 500 miest predstavuje investíciu asi 70 miliónov eur.

Vláda naň vyčlenila dvadsaťsedem miliónov eur. Súčasný návrh hovorí, aby za vyčlenené pozemky platil investor 16 eur za meter štvorcový za rok. Celkovo ide o plochu 3 370 metrov štvorcových, ktoré by Kmotríka ročne vyšli 53 920 eur. Nejde ešte o všetky pozemky, na ktorých budú stáť komerčné budovy a o ktorých sa v zastupiteľstve už v minulosti diskutovalo.

V čase dnešného rokovania zastupiteľstva si naplánovali od 15.30 zhromaždenie na bratislavskom Primaciálnom námestí v centre mesta fanúšikovia a aktivisti pod názvom Slovanisti za Tehelné pole, ktorí chcú aj takto podporiť výstavbu nového štadióna. K tejto aktivite sa už pridali oba fankluby Slovana – futbalový i hokejový.

Zhromaždenie bude nepolitické, členovia fanklubu sa vyjadrili, že im je jedno, kto štadión postaví, hlavným mottom je myšlienka, že Bratislava a Slovan si konečne zaslúži nový stánok. Organizátori zhromaždenia chcú podobné stretnutia opakovať aj v budúcnosti, dovtedy, kým sa problém definitívne nevyrieši.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Národný futbalový štadión