Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spartak získal ofenzívnu posilu. Do Trnavy mieri Brazílčan Cléber

Futbalový klub FC Spartak Trnava ulovil v prestupových vodách veľkú rybu. Z Nitry získal posilu do ofenzívy v osobe brazílskeho krídelníka Clébera Silvu Nascimenta.

07.08.2014 13:49
Cleber, Ostojič Foto: ,
Cléber (vpravo) ešte v nitrianskom drese.
debata

Technicky dobre vybavený futbalista podpísal s klubom zo „slovenského Ríma“ zmluvu na dva roky, jej platnosť znie do 30. júna 2016.

„Verejnosť určite vie, že o hráča sme mali záujem dlhší čas. Prvé kontakty prebehli už v zime, vtedy sa však transfer nedotiahol. Keď Nitra vypadla z najvyššej súťaže a hráč prejavil záujem pôsobiť vo Fortuna lige, zintenzívnili sme rokovania. Mrzí nás len, že sa natiahli, pretože sme chceli jeho služby využiť už v treťom predkole Európskej ligy. Napokon ale vznikla dohoda aj s jeho materským oddielom a na najbližší ligový zápas bude trénerovi k dispozícii,“ uviedol generálny manažér Spartaka Dušan Keketi starší.

Štvrtkový odvetný duel 3. predkola EL proti škótskemu tímu FC St. Johnstone bude Cléber sledovať iba z hľadiska, na nedeľný ligový súboj s Podbrezovou však bude koučovi Jurajovi Jarábkovi plne k dispozícii. Trnava ho bude môcť v prípade postupu cez škótskeho súpera dopísať na súpisku pre play-off Európskej ligy.

„Prípravu absolvoval s Nitrou, mal by byť teda pripravený fyzicky aj herne. Na druholigový duel za tím spod Zobora nenastúpil, nakoľko nechcel riskovať zranenie a komplikácie pri transfere. Ak dostane dôveru trénera, diváci ho v nedeľu uvidia na ihrisku,“ dodal Keketi.

Brazílčan Cléber Silva Nascimento je využiteľný v stredovej formácií i útoku. Na Slovensko prišiel v roku 2008, keď ho z arménskeho klubu Mika Aštarak angažovala Petržalka. Neskôr ho futbalové cesty zaviedli do českého Slovácka, odkiaľ sa okľukou cez brazílsky SC Corinthians Alagoano vrátil v roku 2012 na Slovensko, konkrétne do Nitry.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC Nitra #Cléber