Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová sa chystá na premiéru. Privíta Myjavu

Na Horehroní sa chystá veľká premiéra. Podbrezovskí futbalisti odohrajú prvý historický zápas v najvyššej súťaži na domácom trávniku.

19.07.2014 09:00
Dominik Kunca, Erik Čikoš Foto: ,
Dominik Kunca z Podbrezovej v súboji s Erikom Čikošom v 1. kole najvyššej súťaže.
debata

Pred týždňom otvorili súťaž prehrou na Pasienkoch 1:2, dnes by si radi pripísali prvé body. Hostia hráčov Myjavy, ktorým takisto nevyšiel vstup a podľahli v Senici 0:1. Výborne vykročili do novej sezóny banskobystrickí futbalisti, ktorí vyhrali v prvom kole na pôde Košíc. Teraz ich čaká doma Senica. Proti tomuto súperovi sa Dukle vcelku darí. Hoci minulý ročník nastúpila dva razy na jeho pôde, neprehrala ani raz – vonku dva razy remizovala 1:1 a doma zvíťazila 3:1. Naposledy podľahla Seničanom pred takmer dvoma rokmi, na začiatku októbra 2012, keď doma prehrala 1:2.

Seničania by radi túto nepriaznivú sériu zlomili. Súťaž odštartovali nielen výhrou nad Myjavou, ale aj dobrým výkonom. Na ten by chceli dnes nadviazať. „Chceme potvrdiť body aj vonku. Budeme hrať svoju hru a verím, že budeme úspešní,“ zdôraznil na klubovej stránke Filip Hlohovský, donedávna hráč Slovana, ktorý v lete posilnil Seničanov.

Druhé kolo nebude kompletné, pretože stretnutie Slovana a Trenčína odložili, belasých už v utorok čaká odveta v predkole Ligy majstrov. Pohárové tímy sa predstavia až zajtra – Trnava nastúpi v Dunajskej Strede a Košice cestujú do Žiliny.

Ťahák kola sa uskutoční v Dunajskej Strede. Záujem o tento zápas je tradične veľký, keď sa títo súperi stretli v závere minulého ročníka na Žitnom ostrove, videla ho rekordná návšteva uplynulej sezóny (7009 divákov).

Program 2. kola
Sobota: 17.30 Podbrezová – Myjava, 19.00 Banská Bystrica – Senica, 19.30 Zlaté Moravce – Ružomberok. Nedeľa: 19.00 Dunajská Streda – Trnava, 19.30 Žilina – Košice. Zápas Slovan Bratislava – Trenčín odložili na zatiaľ neurčený termín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #ŽP Šport Podbrezová #Fortuna liga