Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Galis: Príchod Straku ma zaskočil

S futbalovým Slovanom Bratislava je spätý desaťročia. V minulej sezóne mu pomohol k ďalšiemu titulu. Po príchode Františka Straku sa z klubu porúča. "Odchod ma mrzí. V Slovane sa utvorila dobrá partia, ktorá môže na európskej scéne čosi dokázať," tvrdí.

13.06.2014 17:32
Dušan Galis Foto:
Dušan Galis.
debata (2)

Prečo ste sa rozhodli odísť z klubu?
Prvým dôvodom je, že som poslancom Národnej rady Slovenskej republiky, kde si musím taktiež plniť povinnosti. Druhým je príchod nového trénera, po ktorom bolo pre mňa lepšie odísť.

Za akých okolností ste sa dozvedeli o príchode trénera Straku?
Prvá informácia sa ku mne dostala asi dvanásť hodín pred úvodným tréningom novej sezóny. Poviem úprimne: zaskočila ma. Také je však rozhodnutie vedenia a ja ho rešpektujem. Mrzí ma však, že ma nik vopred neinformoval.

Cítite voči vedeniu hnev?
Nie. Prečo? Keď sa majiteľ akejkoľvek firmy rozhodne, že niekoho vymení, tak to skrátka urobí. Taký je život. Rovnako to chodí aj vo futbale. V Slovane vedeli, že časom skončím, a tak si zrejme chceli upísať trénera na viac rokov. S majiteľom sme si korektne podali ruky a rozlúčili sa.

Bránili vám v spolupráci so Strakom osobné nesympatie?
Vôbec nie, veď sa ani nepoznáme. Keď chcete kvalitne pracovať, musíte mať okolo seba ľudí, ktorých poznáte a dôverujete im. A to by nám chýbalo.

Ako vnímate trénerskú prácu Františka Straku?
Nechcem sa vyjadrovať k jeho kvalitám. Staral som sa len o Slovan a slovenský futbal. Ani neviem, kde naposledy trénoval.

Mrzí vás, že nepovediete Slovan v európskych pohároch?
Veru áno. Aj preto, že v Slovane sa utvorila dobrá partia, ktorá môže v Európe niečo dokázať. Teším sa však aspoň z toho, že sa začali majstrovstvá sveta a v televízii uvidíme dobrý futbal. Trénerská lavička mi však bude chýbať. Napriek tomu, že sa na nej od divákov niekedy dozviete veci, ktoré o sebe ani sami neviete.

Nezanevriete na Slovan?
Určite nie. Slovan mi dal veľa, bol vždy veľkou súčasťou môjho života, a tak by som sa na tento klub nikdy nenahneval. Ak budem mať čas, prídem sa pozrieť aj na zápasy mužstva v pohárovej Európe. A budem mu držať palce.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Galis #ŠK Slovan Bratislava