Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majiteľ AS Trenčín odhalil smelé ambície, chce nový štadión a boj o titul

Majiteľ úradujúceho slovenského vicemajstra vo futbale AS Trenčín Tschen La Ling odhalil smelé ambície, ktoré má s klubom v nasledujúcich rokoch. Prioritou pre bývalého holandského reprezentanta je, aby pod Čákovým hradom vyrástol nový moderný štadión.

07.06.2014 11:12
Trenčín, Myjava Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

„Aby sme mohli napredovať, potrebujeme nový štadión, to je úplne jasné. Určite sa budeme posúvať, o tom nepochybujeme, ale našou prioritou sa musí v najbližších rokoch stať vybudovanie nového štadióna. Máme podporu Slovenského futbalového zväzu aj samosprávy, čo je veľmi dôležité. Nie je to len o peniazoch, ale najmä o spolupráci a vzájomnej dôvere. Podpora samosprávy musí byť ešte väčšia, pretože to nie je len o štadióne, ale o zlepšení infraštruktúry ako celku. Na futbal chceme pritiahnuť celé rodiny, plánujeme vzdelávať deti, ale ako to máme urobiť bez primeraného moderného a pekného štadióna? Ak všetko pôjde podľa našich predstáv a podporí nás samospráva, už v septembri by sme chceli začať s búracími prácami oválu. Ukončenie celej prestavby by malo byť v lete 2016. Štadión bude presvetlený, moderný, s kapacitou 8 – 9-tisíc divákov,“ povedal v rozhovore sobotňajšie vydanie denníka Šport 58-ročný rodák z Haagu.

Trenčania sa zásluhou druhého miesta v Corgoň lige 2013/2014 prebojovali do 2. predkola Európskej ligy, v ktorej účinkovali aj počas nedávno skončenej sezóny. Domáci zápas však odohrajú na štadióne v Dubnici nad Váhom. Aj všetky nasledujúce domáce duely AS v pohárovej Európe počas nadchádzajúceho ročníka by sa hrali v Dubnici.

Majiteľ klubu má veľké ambície a v blízkej budúcnosti by s ním chcel zaútočiť na ligový primát. „Keď sa nám podarí dokončiť štadión, budú nasledovať ďalšie kroky – boj o majstra a Ligu majstrov,“ uzavrel Tschen La Ling.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Tschen La Ling