Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanonier Malec sa chystá na Rysy a možno opustí Trenčín

Trenčiansky útočník Tomáš Malec prekonal v uplynulom ročníku najvyššej futbalovej súťaže súperových brankárov štrnásťkrát.

03.06.2014 09:00
Futbal, Trenčín - Slovan Bratislava, Tomáš Malec Foto: ,
Tomáš Malec.
debata

Je to najmenej gólov, ktoré stačili na zisk koruny kráľa strelcov v 21-ročnej histórii ligy. Dvojmetrový zakončovateľ bol úspešnejší na jeseň, keď si pripísal 11 gólov, na jar k nim pridal už len tri. „S niečím podobným som pred štartom sezóny nerátal, nebolo ani jasné, aký dostanem priestor v zápasoch. Potešilo ma, že som mal dôveru a aj spoluhráči ma podporili,“ tvrdí 21-ročný strelec.

Trenčiansky tím sa usiluje o útočný futbal. Pomohlo to aj vám?
Hráme rýchlo po krajoch a my útočníci dostávame do šestnástky dobré lopty. Ťažíme z toho, že preferujeme útočný futbal, aj ako tím sme dali dosť gólov.

Čím si vysvetľujete taký rozdiel vo vašej gólovej bilancii na jeseň a na jar?
Na jar si na mňa dávali obrancovia už väčší pozor.

Dostávali ste aj menej šancí v zostave…
Spočiatku som mal dôveru, ale príliš sa mi nedarilo, nepremieňal som šance, nedával góly. Pracoval som na sebe stále rovnako, ale sám som cítil, že to nie je ono. To sa vo futbale stane. Tréner skúšal nové varianty v zostave. Potom som už zväčša naskakoval do rozbehnutých zápasov.

Štrnásť gólov na konte kráľa strelcov je najmenej v histórii…
Nik však nedal viac, to už je mimo mňa. Ja som s týmto počtom spokojný, pred sezónou som s niečím podobným nerátal.

Ktorý gól si najviac ceníte?
Nerobím medzi nimi rozdiely, cením si všetky rovnako. Nie je ani podstatné, ktorý bol krajší a ktorý menej, dôležité je, že pomohli mužstvu a obsadili sme druhé miesto v tabuľke.

Váš najvydarenejší zápas bol však akiste proti Slovanu…
To bol pre mňa naozaj nezabudnuteľný zápas a ťažko niečo podobné len tak zopakovať. Dal som v ňom hetrik a ešte do siete majstra, najlepšieho tímu súťaže. To sa cení.

Hetrik Tomáša Maleca proti Slovanu

Slovan však nakoniec ušiel Trenčínu o dvanásť bodov, čo je najvyšší náskok majstra v súťaži s 33 kolami. Myslíte si, že ste ho mohli viac potrápiť?
Asi áno, ale naším cieľom bolo držať si najmä druhé miesto. Jasné, keď sme boli na jar od Slovana šesť bodov, chceli sme ho trochu ponaháňať. Škoda, že sme nezvládli domáci jarný zápas, keď sme podľahli Slovanu 0:1. To bol zlom. Potom sme prehrali ďalšie a bolo rozhodnuté.

Trenčín postúpil v tejto sezóne zasa o stupienok vyššie. Môže v nasledujúcej sezóne bojovať reálne o titul?
Stále sme stúpali, nad nami je už len jedno miestočko, tak dúfam, že sa oň pobijeme… Verím, že to bude otvorené a zaujímavé. Aj fanúšikovia budú asi od nás zasa očakávať o niečo viac. Otázkou je, či zostaneme pokope.

Čo vy? Ak niekto strelecky vyskočí, hneď dostane ponuky…
Mám ich aj ja, z niekoľkých klubov. V Trenčíne mám zmluvu do konca roka. Budem to riešiť v najbližších dňoch v čase dovolenky.

Prezradíte mená záujemcov?
Zatiaľ nie, ale sú to kluby zo zahraničia. Ak bude niečo konkrétne, tak to zvážim. Musím byť spokojný ja i klub.

Máte medzi tímami, ktoré sa o vás zaujímajú, nejakého svojho favorita?
Áno, aspoň jeden by som si vedel predstaviť…

Začala sa dovolenka. Ako ju strávite?
Dovolenka bude v mojom prípade krátka, lebo už vo štvrtok máme reprezentačný zraz a cestujeme na zápas do Švédska. Práve odchádzam s priateľkou na tri dni do Popradu, trochu si oddýchnem a zregenerujem sily. Rád sa vo voľnom čase venujem turistike.

Máte niečo konkrétne naplánované?
Chceme sa vybrať na Rysy. Počul som, že je to pekná túra, ešte som ju neabsolvoval. Dúfam, že teraz mi to vyjde. Keď sa vrátime zo Švédska, už nebude čas, od 13. júna sa začína príprava na novú sezónu.

Práve vtedy sa začnú aj majstrovstvá sveta. Budete ich sledovať?
Samozrejme, každý futbalista si určite rád pozrie zápasy na šampionáte, aj ja sa na ne teším. Pre mňa je to motivácia do ďalšej kariéry. Rád by som niekedy zažil ich atmosféru.

Máte svoj obľúbený tím?
>Chcem si vychutnať dobrý futbal. Nemám nijaký tím, ktorému budem špeciálne držať palce. Podľa mňa sú dvaja veľkí favoriti – Brazília a Španielsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Tomáš Malec