Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Karhan či Mintál? Kto bol najlepší v dvadsaťročí?

Marek Mintál a Miroslav Karhan sú momentálne najhorúcejší kandidáti na zisk titulu najlepší futbalista v dvadsaťročnej histórii ligy.

26.05.2014 23:14
Miroslav Karhan Foto: ,
Miroslav Karhan.
debata

Bývalý kanonier Žiliny vedie tesne pred dlhoročnou oporou Spartaka Trnava. O tom, kto získa cennú poctu a aké bude ďalšie umiestenie rozhodujú fanúšikovia futbalu.

Do hlasovania sa ich zapojilo zatiaľ vyše štyritisíc a tento týždeň je posledný, v ktorom môžu ešte ovplyvniť výsledky a vytiahnuť vyššie svojich favoritov. Hlasovanie na stránke 20rokov.corgon­liga.sk sa končí túto sobotu, v deň posledného kola tohto ročníka najvyššej súťaže.

Už na začiatku februára ocenila na galavečere Únia ligových klubov, ktorá riadi dve najvyššie súťaže na Slovensku, najúspešnejších trénerov a hráčov. Vtedy vychádzala zo štatistických údajov a ceny si prevzali hráč s najvyšším počtom odohraných zápasov, strelec s najväčším počtom gólov, rozhodca, ktorý viedol najviac stretnutí, tréner, ktorý odkoučoval najviac stretnutí či najúspešnejší klub, ktorý získal najviac titulov.

Teraz má všetko v rukách futbalový národ a vyberá nielen hráča, ale aj najlepších v ďalších kategóriách. Na poctu najúspešnejší ligový tréner dvadsaťročia kandiduje Vladimír Weiss, ktorý vedie priebežné poradie pred Jánom Kozákom a Dušanom Galisom.

Fanúšikovia rozhodujú aj o najlepších na jednotlivých postoch a ideálnej jedenástke. V tejto časti ankety dominuje zatiaľ Vladimír Kinder na ľavej strane obrany, ktorý získal bezmála tritisíc hlasov, najviac zo všetkých hráčov. Len o niečo menej hlasov dostali útočníci Marek Mintál a Szilárd Németh či stredný obranca Dušan Tittel.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční na začiatku júla, pred novým ročníkom súťaže. Všetci čo sa zapoja do hlasovanie sa dostanú do žrebovania o desať lôpt Brazuca, ktorou sa hrajú nielen zápasy domácej ligy, ale bude aj oficiálnou loptou blížiacich sa majstrovstiev sve­ta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Karhan #Marek Mintál