Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan preberie pohár a DAC sa môže zachrániť

Futbalisti Slovana Bratislava sa v utorok rozlúčia so svojimi fanúšikmi v tejto sezóne a prevezmú si aj pohár za ôsmy slovenský titul (celkovo dvadsiaty).

20.05.2014 10:00
Futbalisti Slovana Bratislava Foto: ,
Futbalisti Slovana Bratislava - Ilustračné foto.
debata

V súboji predposledného, 32. kola najvyššej súťaže privítajú slovanisti zachraňujúcu sa Nitru, pre ktorú to môže byť rozhodujúci zápas v boji o záchranu, čo zvyšuje zaujímavosť stretnutia. „Stále veríme, veríme, veríme,“ zdôraznil po poslednom víťazstve nad Trnavou (3:0) nitriansky tréner Ladislav Hudec. „Musíme sa dať rýchlo dokopy a pripraviť sa na ďalší zápas.“

Bilancia Nitry v súboji so Slovanom je v uplynulých rokoch hrozivá – naposledy sa tešila z výhry v auguste 2010 (1:0), v ďalších desiatich zápasoch vyhral osemkrát Slovan (dve remízy). Sedem posledných zápasov sa skončilo víťazstvom belasých s vysokým skóre 21:4.

Dunajskostredský tím hostí Spartak Trnava a ak súpera zdolá (a Nitra nebude bodovať v Bratislave) môže sa už v utorok definitívne zachrániť v súťaži. Po zápase v Košiciach a po odčítaní šiestich bodov DAC po skončení ročníka, sú na tom oba tímy rovnako, čo stále viac vyhovuje tímu zo Žitného ostrova, lebo má lepšie vzájomné zápasy.

Dunajskostredský tréner Mikuláš Radványi zostáva aj po prehre v Košiciach naďalej optimista. „Tak sa o záchranu nebojuje, ako ukázali niektorí naši hráči v prvom polčase v Košiciach. V prestávke som sa ich pýtal, či vedia, že hráme ešte stále o záchranu. Máme však situáciu vo vlastných rukách a som pevne presvedčený, že Dunajská Streda zostane v lige.“

Na jeseň Trnavčania vysoko vyhrali na Žitnom ostrove (4:1), ale na začiatku jari v Trnave prekvapujúco naplno bodoval DAC (2:1).

Program 32. kola
Utorok: 17.30 Slovan – Nitra (Digi Sport), D. Streda – Trnava, Senica – B. Bystrica, Zl. Moravce – Trenčín, Žilina – Myjava, Košice – Ružomberok.

Trnava sa asi nasťahuje do Zlatých Moraviec

V predchádzajúcom kole si mužstvá definitívne rozdelili všetky miestenky do európskych pohárov. Poslednú si vybojovala Trnava. Keďže jej štadión je vo výstavbe a liga sa hrá v improvizovaných podmienkách, stretnutia v Európskej lige bude musieť odohrať inde. Trnavčania momentálne hľadajú štadión, kam sa v lete nasťahujú. V hre bol Senec i Senica, ale podľa slov hovorcu Spartaka Marka Ondrejku sa momentálne najreálnejšie javia Zlaté Moravce. „Podmienky na štadióne sú veľmi dobré, v tomto regióne máme dosť priaznivcov a aj vzdialenosť nám vyhovuje. Rozhodnutie ešte nepadlo, ale veríme, že sa dohodneme,“ uviedol Ondrejka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Nitra #DAC Dunajská Streda