Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra musí bodovať. Hostí rozbehnutú Trnavu

Pred futbalistami FC Nitra stojí náročná úloha. V piatok hostia v predohrávanom stretnutí 31. kola najvyššej súťaže Spartak Trnava a musia bodovať. Hrozí im, že už v tomto kole by sa mohlo rozhodnúť o ich zostupe. Ak by prehrali, Dunajská Streda sa v prípade výhry v Košiciach definitívne zachráni.

16.05.2014 11:00
Nitra - Myjava Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

„Máme ešte tri možnosti, aby sme to zvládli a verím, že to aj zvládneme,“ vravel po súboji v Dunajskej Strede nitriansky tréner Ladislav Hudec. Jeho zverenci v ňom vybojovali remízu (1:1).

Nitrania hostia rozbehnutú Trnavu, ktorá vyhrala osem zápasov za sebou a utvorila klubový rekord. Aj Spartak má veľkú motiváciu, pretože útočí na druhé miesto. Mohol by sa dotiahnuť bodovo na druhý Trenčín, ktorý navyše čaká zajtra náročný zápas v Žiline. Trenčania záverečné tri zápasy odohrajú už len na ihriskách súperov.

Nitru môže strašiť aj posledná vzájomná bilancia s Spartakom. Trnavu zdolala pred vyše dvoma rokmi (2:1), potom v štyroch zápasoch podľahla a dva razy remizovala a v tomto ročníku jej ešte nedala gól. Strelecky sa jej nedarí ani teraz, naposledy si síce pripísala gól na pôde DAC, ale bol jediný v uplynulých štyroch zápasoch. Trnavčania môžu miešať karty aj v boji o záchranu, pretože po piatkovom súboji v Nitre sa v utorok predstavia v Dunajskej Strede…

Slovan o titule rozhodol už v minulom kole a teraz má ešte šancu získať rekordný náskok odvtedy, čo sa hrá liga súčasným systémom na 33 kôl. Stále mu však chýbajú viacerí zranení hráči a aj optimálna forma. Čerstvého majstra privítajú v Banskej Bystrici, ktorá prestala strielať góly a tým aj vyhrávať – z uplynulých troch zápasov ma skóre 0:8.

Podľa všetkého je už rozhodnuté aj o majiteľoch miesteniek do Európskej ligy. Zdá sa, že aktuálne štvrtá Senica po troch rokoch za sebou bude v tejto súťaži chýbať, na tretie meisto stráca osem bodov a jej šance sú už len teoretické. Prvou podmienkou na udržanie nádeje je zajtrajšie víťazstvo v Zlatých Moravciach a popritom aj zakopnutie Trnavy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC Nitra