Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina vyradila dvoch talentovaných hráčov. Z disciplinárnych dôvodov

Vedenie klubu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MŠK Žilina vyradilo z kádra A-mužstva z disciplinárnych dôvodov Petra Lupča a Lukáša Čmelíka.

22.04.2014 20:56
adrián guľa Foto: ,
Tréner Adrián Guľa.
debata

Podľa klubového webu obaja hráči viackrát porušili pravidlá správania sa profesionálneho športovca. Lupčo a Čmelík sú členmi mládežníckych reprezentácii SR. Oboch zároveň vylúčili z akadémie MŠK Žilina a v klube sa budú pripravovať individuálne.

„Je to pre nás všetkých veľké sklamanie, nakoľko menovaní hráči opakovane porušili pravidlá správania sa profesionálneho športovca. Lukáš Čmelík a Peter Lupčo patria k jedným z najtalentova­nejších hráčov z našej mládežníckej akadémie, sú slovenskými reprezentantmi vo svojich vekových kategóriách, dostávali príležitosti v A-mužstve, napriek týmto skutočnostiam, sme sa odhodlali k takémuto závažnému rozhodnutiu a v žiadnom prípade nehodláme akceptovať takéto formy správania sa. V tomto momente záleží len a len od nich, akú cestu si zvolia smerom do ich ďalšej futbalovej kariéry a budúcnosti," povedal na klubovom webe športový manažér MŠK Karol Belaník.

Podľa trénera tímu spod Dubňa Adriána Guľu je pre klub dôležitý nielen futbalový potenciál, ale aj životný štýl hráčov. "Snažíme sa im ukázať a naviesť ich na cestu, ktorá je potrebná pre rast výkonnosti športovca. Kto nechce ísť cestou profesionality, nemá miesto v našom tíme, v našom klube, bez ohľadu na vek či veľkosť svojho talentu. Dnes len talent nestačí, podstatná je schopnosť tvrdo na sebe pracovať a to títo dvaja mladí hráči nerobili,“ povedal na mskzilina.sk Adrián Guľa.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa #Peter Lupčo #Lukáš Čmelík