Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gergel: Slovan nás k ničomu nepustil, body budeme zbierať proti iným

V Dunajskej Strede sa zrejme blýska na lepšie časy a nič by na tom nemala zmeniť ani sobotňajšia prehra na Pasienkoch so Slovanom (1:2).

22.03.2014 22:46
Slovan, DAC Foto: ,
Zľava: Roman Gergel z Dunajskej Stredy, Róbert Vittek zo Slovana, Andrej Čaušič (na zemi) a Peter Majerník, obaja z Dunajskej Stredy, v zápase 23. kola Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - FK DAC 1904 Dunajská Streda.
debata

Stredopoliar Roman Gergel pre Pravda.sk po zápase potvrdil, že klub zo Žitného ostrova cestoval do Bratislavy bez veľkých očakávaní, s cieľom uhrať pri troške šťastia aspoň remízu. Nepodarilo sa, skôr naopak, DAC mohol cestovať domov s oveľa horším výsledkom.

„Prišli sme s tým, že budeme hrať poctivú obranu. Dlho sa nám to aj darilo, Slovan nám však dal gól do šatne a od toho momentu už iba kontroloval hru,“ uviedol bývalý hráč Žiliny, ktorý sa s prehrou vyrovnal rýchlo.

„Náš cieľ je záchrana a táto prehra nás od toho predsa nemôže odradiť,“ naznačil Gergel s tým, že potrebné body budú Dunajskostredčania zbierať proti iným súperom. „Pokúsime sa o to už najbližšie v domácom zápase,“ povedal.

Dvadsaťšesťročný rodák z Bánoviec priznal, že belasí boli v sobotu nad sily predposledného tímu jesennej časti súťaže. „Slovan je líder, je to kvalitný tím, ktorý nás nepustil do zápasu. Ťažko sa hrá bez lopty a my sme dnes bez nej behali takmer celých 90 minút,“ zhodnotil.

Gergel sa v druhom polčase pokúšal ohroziť Slovan zo stredných vzdialeností, jeho strely tesne minuli pravú tyč Pernišovej bránky. „Kombinačne sa nám tu vôbec nedarilo a tak sme to skúšali z diaľky. Pri troške šťastia tam mohlo niečo padnúť,“ uviedol.

Nakoniec aj padlo. V nadstavenom čase po rohovom kope hostia znížili. „Ten jeden náš gólik výsledok iba skrášlil, domáci vyhrali úplne zaslúžene,“ priznal Gergel.

U žlto-modrých sa počas zimnej prestávky udialo niekoľko významných zmien. Azda tou najpodstatnejšou je nový majiteľ DAC-u Oszkár Világi. Dunajskostredský podnikateľ má stabilizovať klub, ktorý ešte donedávna trápili finančné problémy.

„Nový majiteľ prišiel za nami do kabíny a utvrdil nás, že je seriózny človek a pokúsi sa dať veci do poriadku. Verím, že to dodrží a budeme sa môcť koncentrovať už iba na futbal,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Roman Gergel