Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Derby a prívlastky

Najpríťažlivejšie, najslávnejšie, najprestížnejšie, najväčšie, najstaršie... Derby skvelých tímov. Futbalových bohatierov i géniov.

17.03.2014 19:06
Slovan - Trnava, fanúšikovia Trnavy Foto: ,
Fanúššikovia Trnavy počas zápasu Slovan - Trnava.
debata

Čarovných príbehov. Vášní a emócií, radosti i sklamaní. A nabitých štadiónov.

Už bezmála deväťdesiat rokov bojujú Slovan a Spartak na trávniku o česť i slávu, body i tituly. Slovenské El Clásico zažilo veľkú éru, ktorá patrí do zlatého fondu slovenského futbalu.

To všetko momentálne odniesol čas. A v nedeľu ešte odfúkol aj vetrisko, ktorý sa vybláznil aj nad Pasienkami.

Slovanistickí funkcionári vyrazili s vervou do mohutnej ofenzívy, aby vrátili derby niekdajší lesk. Vyťahovali bonusy, oprášili spomienky, brnkali na city fanúšika, ťahali mu medové motúzy popod nos. Všetka česť, koľko energie a úsilia vyvinuli. Vytiahli návštevu len na rekord aktuálneho ročníka na Pasienkoch.

Číslo 5321 vzbudí u pamätníkov – a nemusia mať ani bradu ako Matuzalem – len zhovievavý úsmev. Kedysi praskali pod náporom divákov betónové bariéry. A funkcionári nepohli ani prstom.

Za nich to parádne odmakali hráči. Márna sláva, to je realita. V slovanistickom drese teraz nebehajú po trávnikoch Popluhár, Ondruš, Jokl, Masný, Dubovský, v trnavskom Dobiaš, Hagara, Kuna, Adamec, Kabát. Boj o krajší futbalový život nezvádzajú reprezentanti, víťazi európskych pohárov, majstri Európy.

Zápasom Slovana a Trnavy patria právom veľkolepé prívlastky. Jeden je však premenlivá veličina, ktorá mu teraz chýba. Keď sa stane derby opäť aj najkvalitejším, diváci sa vrátia.

A manažéri a riaditelia už zasa nebudú musieť pohnúť ani prstom…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava