Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Derby ovplyvnila vymyslená penalta. Brankár Trnavy: no comment

Bol to pokutový kop? Zrejme nie. O výsledku najslávnejšieho derby na Slovensku Slovan Bratislava - Spartak Trnava (2:0) rozhodla aj penalta, pri ktorej si Ivan Chodák vo futbalovom nebi radšej oči zakrýva.

17.03.2014 17:22
Dobrivoj Rusov Foto: ,
Dobrivoj Rusov.
debata

Prebiehala 55. minúta zápasu, keď sa do šestnástky hostí vrútil „belasý Srb“ Marko Milinkovič. Oproti nemu vyštartoval mladý gólman Trnavy Dobrivoj Rusov, ktorý loptu nezasiahol, slovanistu možno iba jemne. Milinkovič spravil ešte dva kroky, ale namiesto zakončenia sa radšej porúčal k zemi. Rozhodca stretnutia na prekvapenie Trnavčanov a možno aj samotného Milinkoviča ukázal na biely bod.

„Na situáciu, ktorá predchádzala prvému pokutovému kopu, sa pozriem ešte raz. V tej rýchlosti som sa ho snažil nefaulovať, podľa mňa to penalta byť nemala. Možno som sa ho jemne dotkol, v každom prípade som však sťahoval ruky, išiel som jednoznačne po lopte,“ komentoval po zápase situáciu Rusov.

O tri hodiny už na svojom facebookovom profile bol oveľa jednoznačnejší. K statusu „no comment (bez kometára – pozn. red.)“ pripojil aj video, ktoré jednoznačne odhalilo veľký omyl rozhodcu.

Loptu si na značku pokutového kopu postavil kanonier Robert Vittek. A nechýbalo veľa, aby spravodlivosť nakoniec zvíťazila. Rusov vystihol smer, ale na presnú prízemnú strelu bol prikrátky.

„Videl som Vitteka kopať penalty, väčšinou to triafal do rovnakého rohu. Snažil som sa ísť naplno do strany, ale loptu kopol veľmi dobre. Škoda,“ poznamenal brankár Spartaka.

Pred koncom zápasu dostali belasí výhodu „jedenástky“ druhýkrát. Tentoraz o nej nebolo pochýb, keďže Martin Mikovič rukou trafil Karola Meszároša priamo do tváre. Blysnúť sa chcel Seydouba Soumah, ale neuspel. „Je to typ hráča, ktorý je sebavedomý a často špekuluje. Možno som ho pohybom jemne znervóznil,“ povedal Rusov.

Ten bol po zápase evidentne smutný, Trnava odohrala dobrý zápas, z Pasienkov však odišla bez bodu. „Bolo to strašne smolné stretnutie, myslím si, že sme nehrali zle. Tak veľa vyložených šancí sme na Slovane už dlho nemali. Neboli sme horší ako domáci, rovnako ako pri našej jesennej domácej prehre 1:3,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Dobrivoj Rusov