Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Soumahovi proti Trnave nie je dopriate. Zlyhal a čaká ho trest od Vitteka

Derby nemá favorita aj keď je medzi mužstvami v tabuľke priepastný rozdiel. Toto pravidlo potvrdili Slovan Bratislava a Spartak Trnava v nedeľňajšom slovenskom "El Clásico" (2:0). Hoci belasí vyhrali, v tabuľke až ôsmy Spartak hrýzol. Najmä v prvom polčase, keď proti nemu hral aj vietor.

16.03.2014 22:16
Slovan Bratislava, Spartak Trnava Foto: ,
Sprava: Hráč Spartaku Patrik Banovič, brankár Spartaku Dobrivoj Rusov a hráč Slovana Róbert Vittek.
debata

„Presvedčili sme sa, že aj keď Trnava hrala v prvých dvoch jarných zápasoch slabo, tak tu ukázala, že futbal ovláda. Bol to bojovný zápas, ktorému však ubralo kvalitu počasie,“ uviedol po stretnutí kanonier Slovana Robert Vittek.

Výkon domácich bol od úvodu mdlý, bez nápadu a často aj bez bojovnosti. „V prvom polčase sme nedohrávali súboje, boli sme málo agresívni. V druhom dejstve to už bolo o inom. Úvodný gól vždy povzbudí, v zápätí nás upokojil druhý. Mohli sme pridať aj ďalšie,“ hodnotil derby najlepší ligový hráč v ankete denníka Pravda Futbalista roka 2013.

V Bratislave očakávali vysokú návštevu, 5300 ľudí na Pasienkoch vzhľadom na zimu a vietor potešilo. „Konečne na zápas prišli fanúšikovia v počte, ktorý si futbal na Slovensku zaslúži. Ja dúfam, že na zápas proti Dunajskej Strede bude na tribúnach ešte viac našich priaznivcov,“ uviedol Vittek.

Slovanisti pred stretnutím vyrukovali so sľubom, že ak na derby príde viac ako 6-tisíc ľudí, vymenia dresy za čašnícku zásteru a budú obsluhovať v jednom z bratislavských podnikov.

„V kabíne sme sa dohodli, že stávku predĺžime a ak fanúšikovia prídu na stretnutie proti Dunajskej Strede v nami dohodnutom počte, budeme čapovať,“ oznámil v tomto ročníku deväťgólový útočník.

zväčšiť Hráč Slovana Róbert Vittek (vpravo) počas... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Róbert Vittek Hráč Slovana Róbert Vittek (vpravo) počas zápasu 22. kola Corgoň ligy 2013/14 medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava.

Vittek otvoril skóre stretnutia, keď po faule trnavského brankára Dobrivoja Rusova na Marka Milinkoviča zahrával pokutový kop. Keď hlavný arbiter ukázal na biely bod po druhýkrát, na prekvapenie všetkých si loptu postavil Seydouba Soumah. Prečo?

„Pretože ma o to poprosil. Vieme, že to bol preňho dôležitý zápas, proti Spartaku mal už v minulosti problémy a ten gól azda potreboval. Povedal som mu, že ak neskóruje, dostane trest. A ten ho neminie,“ dodal na záver.

Pripomíname, že čiperný Afričan v zápasoch proti Spartaku na seba vždy upozorní. Ale negatívne. Ešte ako hráč Nitry si vykoledoval od disciplinárky polročný dištanc za napadnutie protihráčov i rozhodcu, neskôr, už ako hráč Slovana sa mu začervenalo opäť, keď nezvládol záver zápasu v Trnave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek #Seydouba Soumah