Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Titul? Samozrejmosť! Slovan chce do Európy, kde sa točia veľké peniaze

Pred dvadsiatimi rokmi odštartovali futbalisti Slovana Bratislava prvú jar v samostatnej slovenskej lige, na konci ktorej sa tešili z premiérového slovenského titulu. Viedla ich rovnaká trénerská dvojica Dušan Galis - Jozef Valovič.

27.02.2014 10:36
ŠK Slovan, Kašpar, Galis, Valovič Foto: ,
Zľava: Hlavný tréner Jozef Valovič, konzultant Dušan Galis a riaditeľ klubu Petr Kašpar počas tlačovej konferencie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava pred začiatkom jarnej časti sezóny.
debata (2)

Teraz sa pokúsia úspech zopakovať. Bol by to už ôsmy titul Slovana po rozdelení federácie…

„Titul je, samozrejme, pekný, ale nestačí,“ reaguje Galis. „Dnes je zaujímavá najmä pohárová Európa. V nej by sme sa chceli presadiť. Tam sa prerozdeľujú peniaze, predávajú hráči, rodia zaujímavé prestupy.“

Jasným cieľom Slovana je získať opäť double, vyhrať ligu i domáci pohár. „Po jeseni sme prví a toto postavenie chceme obhájiť aj na jar. V pohári postúpiť do finále a tam tiež obstáť,“ potvrdzuje generálny riaditeľ klubu Petr Kašpar.

Líder súťaže absolvoval sústredenie vo Vysokých Tatrách a potom v Turecku. Na tureckej pôde odohral aj niekoľko zápasov so silnými súpermi – zdolal Zenit Petrohrad, ktorý hral v najsilnejšej zostave (2:1) či dánsky Odense BK (3:2). „V lige sa bude chcieť na nás vytiahnuť každý, s tým rátame, ale máme dobré mužstvo a verím, že sme dobre pripravení,“ dodáva Galis.

Trénerov mrzí, že sa zranili opory Milinkovič a aj Vittek, ktorí budú v úvode jari chýbať. Zdravotné problémy má stále tiež Fořt. V príprave sa však strelecky chytil Peltier (päť gólov), ktorý na jeseň nehrával stabilne, ale tréneri teraz vyzdvihujú jeho prístup. Jednotkou medzi žrďami bude Perniš. Doterajší prvý brankár Putnocký mal podľa Kašpara viacero ponúk a jeho situácia sa uzavrie v najbližších dňoch. Najreálnejší je jeho odchod do Nitry.

„Trend, ktorý sme nastúpili na jeseň bol dobrý, v útoku sa zlepšil herný prejav mužstva,“ zdôrazňuje Valovič. „Chceme nielen bodovať, ale aj hrať futbal, ktorý bude divákov baviť. Veríme, že potom sa vrátia do hľadiska, čo je jeden z našich hlavných cieľov.“

Stredopoliar Igor Žofčák dal v príprave štyri góly. „Dúfam, že sa to prejaví aj v lige. Gól som dal aj Zenitu, ale keby som skóroval proti tomuto súperovi v boji o postup do Ligy majstrov, bol by som oveľa radšej,“ vyhlásil kapitán belasých.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Galis #ŠK Slovan Bratislava #Jozef Valovič