Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sapara sa pripravuje v Ružomberku, ale hrať chce v zahraničí

Futbalisti MFK Ružomberok začali v stredu prípravu na jarnú časť súťažnej sezóny 2013/2014.

08.01.2014 17:18
Marek Sapara Foto: ,
Marek Sapara.
debata

Na úvodnom zraze privítali tréneri 25 hráčov. Chýbal brankár Tomáš Lešňovský, s ktorým klub ukončil spoluprácu, a tiež srbská dvojica Milorad Nikolič, Goran Adamovič, ktorá sa k mužstvu pripojí vo štvrtok. V ružomberskom klube nebudú na jar pôsobiť Bosniak Adi Mehremič a Michal Janec, obom sa na Liptove skončilo hosťovanie.

Do prípravného procesu sa zapojil aj slovenský reprezentant a bývalý hráč MFK Marek Sapara, ktorý na trávnikoch absentoval niekoľko mesiacov pre zranenie a následnú operáciu kolena. V úvode ročníka rozviazal skúsený 31-ročný stredopoliar zmluvu s tureckým Trabzonsporom. „Mojou prioritou je pôsobenie v zahraničí. Ak by som zostal na Slovensku, určite by som hral v Ružomberku,“ uviedol v stredu Sapara.

Na tréningu nechýbali ani najlepší strelci jesennej časti Corgoň ligy – jedenásťgóloví Miloš Lačný a Léandre Gaël Tawamba Kana. Dvadsaťpäťročný levočský rodák Lačný pripustil svoj odchod z klubu. „Všetko je zatiaľ otvorené. Mám ľudí, ktorí zabezpečujú moju budúcnosť,“ vyhlásil Lačný.

Tréner MKF Jozef Vukušič vyjadril spokojnosť s programom prípravy. „Som rád, že tím absolvuje sústredenie v Turecku, nebolo to v Ružomberku zvykom. Čakajú nás kvalitné zápasové previerky,“ vyhlásil na úvodnom zraze kouč Liptákov a dodal: „Naše ciele zostávajú vysoké. Pokiaľ ide o doplnenie kádra, potrebovali by sme získať brankára a ľavého obrancu. Bol by som najradšej, ak by jesenný káder zostal pokope, ale k nejakým pohybom v mužstve určite dôjde.“

MFK Ružomberok je po jesennej časti Corgoň ligy na treťom mieste v tabuľke, prvý zápas v najvyššej slovenskej súťaži po zimnej prestávke absolvuje 1. marca na pôde Spartaka Myjava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Sapara