Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na futbalistov čaká výrazná zmena. UEFA prišla s Týždňom futbalu

Európska futbalová únia UEFA zmenila harmonogram kvalifikácie ME 2016.

19.12.2013 16:27
Belgium Soccer Slovakia Foto:
Slovenskí futbalisti.
debata

Kým v minulých kvalifikáciách boli hracími dňami prevažne piatok a utorok, tentoraz budú fanúšikom ponúknuté „týždne futbalu“. Každé kolo bude pozostávať z troch hracích dní a fanúšikovia tak budú mať možnosť šesť dní v kuse počas reprezentačnej prestávky sledovať kvalifikačné zápasy.

Nový koncept počíta s tým, že jednotlivé kvalifikačné cykly budú prebiehať od štvrtka do utorka s tým, že každý deň sa bude hrať asi ôsem zápasov. V sobotu a v nedeľu sa bude hrať od 18.00 alebo 20.45, v zostávajúcich dňoch od 20.45.

Futbalistom sa tak zároveň skráti čas na odpočinok medzi zápasmi. Zatiaľ čo teraz hrali systémom piatok – utorok, teda s trojdňovou prestávkou, teraz budú mať medzi zápasmi len dva dni voľna. Systém totiž bude štvrtok – nedeľa, piatok – pondelok, sobota – utorok.

„To, že bude kvalifikácia rozdelená do niekoľkých dní, by malo dať fanúšikom väčšiu možnosť sledovať súťaž,“ povedal generálny sekretár UEFA Gianni Infantino. „Každý deň Týždňa futbalu bude mať osem až desať zápasov oproti 20 až 30, ako to bolo doteraz,“ dodal.

Žreb kvalifikácie je naplánovaný na 23. februára. Päťdesiattri účastníkov rozdelia do deviatich skupín, víťazi, tímy na druhých miestach a najlepší tím z tretích miest priamo postúpi na ME. Zvyšných osem celkov na tretích miestach sa stretne v baráži.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #kvalifikácia #EURO 2016