Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hodúr: Nie je dňa, aby som si nevyčítal ovplyvňovanie zápasov

Bývalý slovenský futbalový reprezentant a hráč FK DAC 1904 Dunajská Streda Ivan Hodúr vyhlásil, že si každý deň vyčíta svoje rozhodnutie zapojiť sa do ovplyvňovania výsledkov stretnutí najvyššej domácej súťaže Corgoň ligy.

22.10.2013 20:51
Ivan Hodúr Foto:
Ivan Hodúr na futbalovom zväze.
debata

Hodúra, ktorý je jedným z obvinených v korupčnom škandále, trápi skutočnosť, že môže skončiť vo väzení. „Nie je dňa, aby som si to nevyčítal, neoľutoval. Spravil som chybu. Bohužiaľ, nevrátim to späť. Budem musieť znášať následky,“ uviedol Hodúr v rozhovore pre denník Šport.

Tridsaťštyriročný stredopoliar priznal, že jednou z motivácií pre jeho konanie bol nedostatok finančných prostriedkov. „Koncom júla som prišiel do Dunajskej Stredy a zakrátko ma kontaktovala istá osoba, či by som sa na to nedal. Dostal som týždeň na rozmyslenie. Nebol som okamžite presvedčený, že pôjdem do toho. Nechcem útočiť na Dunajskú Stredu, ale v kabíne sa neustále riešili finančné podlžnosti, nebolo to v tomto smere ideálne. Neskoršie som vari za dva-tri mesiace dostal okolo tisíc eur. Platím byt, mám auto, rodinu, deti a potreboval som peniaze, zrazu prišlo pokušenie, na ktoré som kývol,“ povedal Hodúr, ktorý zažil počas ovplyvnených zápasov nepríjemné chvíle: „Už v týždni som mal z toho divný pocit. S blížiacim sa začiatkom zápasu sa to stupňovalo. Keď som sa už rozhodol, tak som necúvol. Nepríjemné to bolo po zápase v kabíne, ale nepadlo žiadne podozrenie, nikto mi nič nevyčítal.“ Napriek nezávideniahodnej situácii Hodúr verí, že si zahrá futbal na najvyššej úrovni. „Nestálo to za to, aby som išiel do toho. Hral som za Dunajskú Stredu, hoci klub mal finančné problémy, bol som na očiach, v najvyššej súťaži. Ale teraz? Zastavená pretekárska činnosť a možno súd, väzenie. Nestrácam vieru, chcem veriť, že si ešte zahrám vrcholový futbal,“ vyhlásil bývalý záložník FC Nitra či Slovana Liberec. „Neviem si ani predstaviť, že pôjdem za mreže. Spolupracujem s políciou, ale som zvedavý, ako to nakoniec dopadne a aký trest ma čaká. Čakanie je na tom najhoršie,“ priznal Hodúr.

Ako je známe, tím FK DAC 1904 Dunajská Streda je „namočený“ do škandálu s ovplyvňovaním výsledkov svojich zápasov. Až štvorica jeho hráčov Ivan Hodúr, Marek Božoň, Michal Dian a Čech Tomáš Huber mala ovplyvniť bližšie nešpecifikované množstvo stretnutí. Spomenutí futbalisti vraj za prijatý úplatok vo výške od 2000 do 60-tisíc eur od trojice bývalých hráčov Ivana Žigu, Róberta Ráka, Mariána Dirnbacha ovplyvnili duely v aktuálnej sezóne najvyššej slovenskej súťaže. FK DAC 1904 Dunajská Streda následne suspendoval spomenuté kvarteto hráčov Hodúr, Božoň, Dian, Huber. Disciplinárna komisia SFZ tejto štvorici predbežným opatrením zastavila pretekársku činnosť od 13. septembra a ďalšej dvojici Dirnbach, Žiga od 16. 9. až do ďalšieho rozhodnutia. Pred členmi DK SFZ dosiaľ vypovedal iba Ivan Hodúr – 26. septembra, niektorí ďalší (Božoň, Huber, Dian) sa písomne ospravedlnili. Róbert Rák je registrovaný na Rakúskom futbalovom zväze.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #ovplyvňovanie zápasov #hodúr