Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Disciplinárka sa bude opäť zaoberať stávkarskou kauzou

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) sa bude na svojom pravidelnom štvrtkovom zasadnutí opäť zaoberať kauzou s ovplyvňovaním výsledkov.

09.10.2013 14:31
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Členovia „disciplinárky“ pozvali na rokovanie Mareka Božoňa, Tomáša Hubera, Michala Diana, Ivana Žigu a Mariána Dirnbacha. Prví dvaja spomenutí sa ospravedlnili a s najväčšou pravdepodobnosťou neprídu.

„My nemáme žiadne páky, aby sme ich prinútili prísť na zasadnutie. Vec sa rieši trestno-právnym smerom a platí prezumpcia neviny. Takže najprv musí rozhodnúť súd. My ich môžeme potrestať dočasným zastavením činnosti, čo sa už aj stalo,“ povedal v stredu poverený šéf DK SFZ Miroslav Vlk.

„Huber a Božoň sa ospravedlnili, sme v kontakte aj s ostatnými. Tí prisľúbili, že prídu, keď sa vec vyrieši na polícii. Ťažko určiť presný dátum. Každopádne platí, že na štvrtok sú pozvaní a budeme sa tiež zaoberať DAC Dunajská Streda ako klubom vo všeobecnosti. Nepredpokladám však, že dospejeme k nejakému konkrétnemu záveru v podobe trestu,“ doplnil sekretár „disciplinárky“ Peter Lang.

Ako je známe, tím FK DAC 1904 Dunajská Streda je namočený do škandálu s ovplyvňovaním výsledkov svojich zápasov. Až štvorica jeho hráčov Ivan Hodúr, Marek Božoň, Michal Dian a Čech Tomáš Huber mala ovplyvniť bližšie nešpecifikované množstvo stretnutí. Spomenutí futbalisti vraj za prijatý úplatok vo výške od 2000 do 60-tisíc eur od trojice bývalých hráčov Ivana Žigu, Róberta Ráka, Mariána Dirnbacha ovplyvnili duely v aktuálnej sezóne najvyššej slovenskej súťaže. FK DAC 1904 Dunajská Streda následne suspendoval spomenuté kvarteto hráčov Hodúr, Božoň, Dian, Huber.

Disciplinárna komisia SFZ tejto štvorici predbežným opatrením zastavila pretekársku činnosť od 13. septembra a ďalšej dvojici Dirnbach, Žiga od 16. 9. až do ďalšieho rozhodnutia. Pred dvoma týždňami členovia DK SFZ už vypočuli Hodúra, ktorý teda nemusí pred nich opäť predstúpiť vo štvrtok 10. októbra. Okrem Róberta Ráka, ktorý je registrovaný na Rakúskom futbalovom zväze, sú však na 15.00 h znovu prizvaní zostávajúci piati futbalisti.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbalová kauza #futbalová aféra #ovplyvňovanie výsledkov