Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajská Streda suspendovala 4 hráčov zapletených do korupcie

Corgoňligový futbalový klub FK DAC 1904 Dunajská Streda suspendoval štvoricu svojich hráčov, ktorí sú zapletení do škandálu ovplyvňovania výsledkov zápasov.

13.09.2013 12:30
Ivan Hodúr Foto: ,
Ivan Hodúr (na snímke v drese slovenskej reprezentácie) je jedným zo štvorice hráčov Dunajskej Stredy, ktorých dočasne suspendovali.
debata (1)

Vedenie klubu zo Žitného ostrova dočasne zastavilo činnosť Ivanovi H., Michalovi D., Tomášovi H. a Marekovi B. Spomenuté kvarteto údajne ovplyvnilo za úplatok duely v najvyššej slovenskej súťaži.

„Vedenie futbalového klubu FK DAC 1904, a.s. Dunajská Streda ako i všetci, ktorí sú akoukoľvek formou zainteresovaní na činnosti klubu, nezostávajú ľahostajní k udalostiam v súvislosti s kauzou ovplyvňovania výsledkov a venuje mu náležitú pozornosť. Opätovne zdôrazňujeme, že všetci sme v permanentnom šoku z týchto udalostí, ktoré znevažujú našu každodennú prácu, snaženie o pozitívnu prezentáciu dunajskostredského futbalu a snahu o jeho napredovanie pri zachovaní princípov fair-play v súťažení na športovom poli. I to je dôvod, prečo vedenie klubu rozhodlo o okamžitej suspendácii spomenutých štyroch hráčov pôsobiacich v našom klube a o pozastavení ich činnosti v klube až do vyriešenia predmetnej kauzy. Pri tomto svojom kroku pochopiteľne vychádza klub okrem iného aj z prezumpcie neviny. Veríme však, že tento krok bude mementom nielen pre hráčov nášho klubu, ale aj pre všetkých hráčov na všetkých stupňoch súťaží organizovaných Slovenským futbalovým zväzom a jeho nižších stupňov a zároveň výstrahou, aby sa nedali zmanipulovať k takémuto konaniu,“ uvádza sa v stanovisku FK DAC.

Dunajskostredský tím absolvuje najbližšie stretnutie v sobotu 14. septembra od 14.30 h na ihrisku MFK Košice. Ani jeden zo štvorice obvinených futbalistov nezasiahne do tohto duelu 9. kola Corgoň ligy. Všetkých štyroch hráčov vyšetruje polícia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #futbalová kauza #vyhodení hráči