Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Podraz

Polícia začala útok, ktorý by futbalu mohol vrátiť slabnúci kredit i vážnosť. Najskôr si šport číslo jeden síce vypije až do dna hanbu, ktorá sa na neho valí, ale ak to vydrží, potom môže prísť veľká úľava.

13.09.2013 07:00
debata (1)

Na stole sú konkrétne fakty, ktoré potvrdzujú, čo si už dávno myslí mnoho fanúšikov. Futbal nie je čistý. Ak sa však v minulosti objavilo podozrenie, zostalo vždy len pri ňom. Dajte nám dôkazy a my s vinníkmi zatočíme, končila sa v slepej uličke každá debata na chúlostivú tému.

V aktuálnom korupčnom škandále sú významné najmä dve skutočnosti. Aj na Slovensku zasahuje prvý raz až do najvyššej súťaže. A policajný šéf zároveň hovorí, že podozrenie padá na organizovanú skupinu. Nebol to len úlet a zlyhanie jednotlivca, ale premyslená, profesionálne organizovaná činnosť.

Legenda slovenského futbalu, vychýrený strelec Jozef Adamec si podobnú situáciu vo futbalovej praxi nevie predstaviť. Pre neho a pre mnohých iných je to najmä obrovský podvod na fanúšikovi. Ten futbalu neverí, preto prestal chodiť na zápasy.

Vyčistiť futbalové trávniky je prvá podmienka, aby sa vrátil do hľadiska. Do kauzy spadol dunajskostredský klub s viacerými hráčmi, ale bolo by naivné sa utešovať, že všade inde beží všetko s kostolným poriadkom. Rovnako ako to, že korupcia nerozožiera len futbal v najnižších súťažiach, ale vtrhla na najvyššie poschodia, čo aktuálne odhalenia potvrdzujú.

Ak sa korupčná kauza, ktorá presahuje slovenské i európske hranice, nerozplynie ako para nad hrncom, čo vždy reálne hrozí, môže z nej vyjsť futbal silnejší a dôveryhodnejší, ako je teraz.

Aj v tomto prípade však platí, že boj s korupčnou pliagou, nemá svoju derniéru a jeden ostrý útok nikdy celý zápas nevyhráva.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #polícia #stávkovanie