Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra s novým trénerom chce prvú výhru

Futbalisti FC Nitra v predohrávke 9. kola najvyššej súťaže privítajú na domácom ihrisku už dnes Spartak Trnava a pokúsia sa vybojovať svoju prvú výhru v súťaži. Práve súboj týchto dvoch tímov priniesol pred rokom veľa negatívnych emócií a viaceré tresty. Rozhodca Mastiš vylúčil troch domácich hráčov. Disciplinárna komisia potom okrem finančných trestov zastavila Soumahovi (vtedy hráč Nitry) činnosť na pol roka a klub prišiel o tri body.

13.09.2013 08:00
Nitra Foto: ,
Futbalisti FC Nitra.
debata

Nitrania sú jediní, ktorí ešte v aktuálnej sezóne nevyhrali a patrí im po polovici jesenného programu posledné miesto. Vedenie klubu odvolalo trénera Ladislava Šimča a po dvojtýždňovom provizóriu sa ujal funkcie Vladimír Koník, ktorý v utorok viedol prvý tréning. „Časový priestor na prípravu pred zápasom s Trnavou bol krátky, ale potrebujeme sa bodovo i herne chytiť,“ vyhlásil pre klubovú stránku nový kouč, ktorý na jar viedol futbalistov Senice.

V prestávke sa k tímu pripojil skúsený brankár, člen širšieho reprezentačného kádra Dušan Perniš. Z Nitry odišiel kapitán Henrich Benčík do nemeckého treťoligového SV Wacker Burghausen. Vo svojom materskom klube pôsobil viac ako pol roka, pomohol mu zachrániť sa a v aktuálnej sezóne bol najlepším strelcom tímu s troma gólmi. Koník je optimista. „Myslím si, že umiestnenie mužstva a jeho bodový zisk nie je pravým obrazom jeho výkonnosti,“ domnieva sa.

V sobotu sa v Košiciach stretnú dva tímy, ktoré sú tesne nad nitrianskym a v doterajšom priebehu majú najhoršiu streleckú bilanciu. Domáci dali v ôsmich stretnutiach len šesť gólov a ich súper Dunajská Streda ešte o dva menej. Košičania prehrali štyri razy za sebou 0:1, v piatich zápasoch neskórovali a na gól čakajú 467 minút.

Obhajca titulu Slovan Bratislava sa predstaví v sobotu v Banskej Bystrici a v jeho drese by sa mal po vyše desiatich rokoch vrátiť do slovenskej ligy Róbert Vittek. Belasí vyhrali naposledy v ligovom zápase pod Urpínom pred vyše dvoma rokmi (2:1), v závere minulého ročníka sa tešili domáci (1:0) a predtým sa zrodili dve remízy (1:1, 1:1).

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Nitra #liga