Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek: Slovan bol najlepším riešením

Do slovenskej ligy sa vracia ďalšia osobnosť. Bratislavský rodák Róbert Vittek (31), najúspešnejší strelec slovenskej reprezentácie s 23 gólmi (štyri na MS 2010), si po desiatich rokoch zahrá v drese Slovana.

04.09.2013 13:23 , aktualizované: 17:28
Róbert Vittek Foto: ,
Róbert Vittek.
debata (2)

V auguste 2003 odchádzal z tímu, kde rozbiehal úspešnú kariéru, do 1. FC Norimberg, potom pôsobil v Lille a posledné tri roky strávil v Turecku. V národnom drese nastúpil na 80 zápasov. S klubom z Pasienkov podpísal ročný kontrakt, do konca augusta 2014. Dnes by mal prvý raz nastúpiť v drese s číslom 33 v atraktívnej príprave so Spartou v Prahe.

So Slovanom trénujete viac ako mesiac, takže tím už poznáte…

Zúčastňoval som sa celého programu, s výnimkou zápasov. Verím, že mi to teraz uľahčí situáciu. Myslím si, že Slovan má šikovných hráčov, ale musia viac využívať prednosti, ktoré majú.

V uplynulom období ste viackrát zdôraznili, že vašou prioritou je zahraničný angažmán. Prečo ste sa rozhodli pre Slovan?

Mal som pocit, že v tomto období to bolo napokon pre mňa najlepšie riešenie. Nechcel som zostať ďalšiu sezónu bez futbalu, to mi bolo jasné od začiatku.

Mali ste aj iné možnosti?

Mal som niekoľko ponúk, ale ani jednu takú, akú by som si predstavoval. Nechcel som odísť za každú cenu. Dlho som nehral a preto v mojej situácii nebolo jednoduché nájsť si dobrý klub v zahraničí.

Prezradíte, o aké ponuky išlo? Boli v hre tímy z najvyšších súťaží?

Bolo ich viac, štyri z Európy a jedna aj z Blízkeho východu, išlo o prvoligové mužstvá, ale teraz už nemá zmysel sa k tomu vracať. Moje pôsobenie v zahraničí je ešte otvorené.

Po uplynutí zmluvy so Slovanom?

Po jej uplynutí, alebo aj skôr. Mám dohodu s majiteľom klubu, že ak by sa objavila ponuka, ktorá by bola zaujímavá pre mňa a tiež Slovan, nebudeme si komplikovať situáciu a dohodneme sa.

Vy ste toho v tomto roku veľa neodohrali. Aká je vaša forma?

Na začiatku roka som prestúpil do Büyüksehiru Belediyespor, ale po tom, čo som sa vo februárovom stretnutí slovenskej reprezentácie v Belgicku zranil, som v tureckom tíme nenastúpil ani na jeden zápas. Najbližšie obdobie beriem ako reštart kariéry a dúfam v pozitívny posun.

Dlhší čas vás prenasledovali zranenia. Už ste v plnej sile?

Cítim sa dobre, ale nehral som sedem mesiacov. Iné je trénovať a iné hrať. Chýba mi zápasová prax. Verím, že sa čoskoro dostanem do dobrej zápasovej kondície, zatiaľ asi nie som pripravený odohrať celých deväťdesiat minút v plnom tempe.

Akú máte predstavu o pôsobení v Slovane, čo by ste chceli dosiahnuť?

Teším sa, že si zahrám v tíme, kde som futbalovo vyrastal. Slovan som vždy pokladal za svoj klub. Rád by som pomohol k tomu, aby sme pritiahli do hľadiska divákov a aby sa stmelila kabína. Športový cieľ je jasný – obhájiť titul. Dúfam, že si zahrám aj v predkolách európskych pohárov.

Návraty najznámejších futbalistov do slovenskej ligy
Róbert Vittek Slovan Bratislava 31
Miroslav Karhan Spartak Trnava 35
Zdeno Štrba MŠK Žilina 34
Filip Šebo Slovan Bratislava 26
Samuel Slovák Slovan Bratislava 30
Vladimír Kinder Artmedia Petržalka 31
Tibor Jančula Slovan Bratislava 29
Jozef Majoroš Slovan Bratislava 28
Dušan Tittel Slovan Bratislava 35

Za menom je klub, kam sa hráč vrátil zo zahraničia a jeho vek v čase návratu

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #prestup #vittek