Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V metre by to bol teroristický čin, tvrdí jeden z fanúšikov

Ružomberskí fanúšikovia prežili na bratislavských Pasienkoch hororový večer. Krátko pred záverom zápasu Slovan Bratislava - MFK Ružomberok, keď hnali dopredu svoje mužstvo, ktoré znížilo na 2:3 a usilovalo sa vyrovnať, priletel spoza ich chrbtov nebezpečný delobuch.

19.08.2013 19:00
Slovan oslava 1 Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

„Bol to zlé, nešťastné a je úplne jedno, či to bolo na Slovane, alebo by sa to stalo niekde inde,“ popisoval dojmy koordinátor ružomberského fanklubu Concordia 1906 Juraj Harin, ktorý bol medzi ohrozenými divákmi priamo v hľadisku.

„Ak by niekto v metre takto odpálil výbušninu medzi ľuďmi, bol by terorista a spáchal by teroristický čin. Toto bolo niečo podobné. V tom čase sme neboli vôbec chránení, v čase útoku neboli v sektore nijakí zástupcovia SBS. Usporiadateľská služba úplne zlyhala, v kritickom momente sa úplne vytratila. Po útoku sa tam dokonca objavili nejakí domáci fanúšikovia, ktorí sa prišli pozrieť čo sa stalo.“

Zdôraznil, že ružomberský fanklub presadzuje slušné povzbudzovanie a ani na Pasienkoch nikoho neprovokovali. To, čo sa stalo, bolo pre nich šokujúce. „Na niečo podobné si na Slovensku nepamätám. Taký útok na slušných fanúšikov ešte nebol. Neviem si to vôbec vysvetliť. Boli sme zaskočení a väčšina z nás dlho poriadne nepočula.“

Kedže ružomberskí fanúšikovia sledovali zápas a útok sa odohral za ich chrbtami, nevideli presne útočníkov. „Bolo ich však viac, podľa všetkého išlo o organizovanú skupinu. Tváre mali zakryté šatkami. Zazreli sme ich za sebou len na okamih. Podľa svedkov, s ktorými som sa potom bavil, hodili výbušninu z vedľajšieho sektoru, prehodili ju cez plot. Bola veľmi silná, rozmetala dve sedačky. Stihli sme pouskakovať, keby to niekoho priamo zasiahlo, bola by to ešte väčšia tragédia. Jedného z nás, čo to schytal najviac a čo skončil aj v nemocnici, po výbuchu odhodilo na päť metrov,“ popisoval šéf ružomberských fanúšikov.

Podľa neho cestoval na zápas do Bratislavy autobus, v ktorom sa zišlo 36 ľudí. „Medzi nami boli aj ženy a mladí chlapci. Mladý muž, ktorého výbuch zranil, sa k nám pridal až na štadióne, je to náš kamarát, pracuje v Bratislave. Až do hľadiska prišla za nami aj žena s dvoma deťmi, ktoré sú teraz takisto zranené,“ upresnil Juraj Harin.

1 debata chyba