Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bláznivá nedeľa v Corgoň lige - kanonáda Trenčanov aj 8 gólov v Žiline

Kanonáda Trenčanov, osem gólov v Žiline a tesné víťazstvo majstrovského Slovana v Košiciach. To všetko priniesli tri nedeľné drohrávky 5. kola futbalovej Corgoň ligy.

11.08.2013 19:48 , aktualizované: 20:14
Fanendo Adi Foto: ,
Nigérijčan Fanendo Adi strelil stri góly do siete Dunajskej Stredy.
debata (4)

Futbalisti Trenčína potvrdili pred domácimi fanúšikmi skvelú fazónu a nováčikovi z Dunajskej Stredy uštedrili šesť gólov. Zvíťazili 6:0 a hetrikom sa zaskvel nigérijský útočník Fanendo Adi.

Šokujúci výsledok sa zrodil v Žiline, kde domáci remizovali s Nitrou 4:4. Žilinčania sú však radi aj za bod, lebo ešte desať minút pred koncom prehrávali 2:4. O víťazstve majstrovského Slovana Bratislava v Košiciach rozhodol gólom hlavou z 58. min hosťujúci obranca Branislav Niňaj. Na tento zápas sa prišlo pozrieť vyše 6800 divákov.

Corgoň liga – 5. kolo – nedeľa:

MŠK Žilina – FC Nitra 4:4 (1:3)
Góly: 6. Pečovský, 65. a 86. Pich (prvý z pok. kopu), 81. Jelič – 3. V. Gajdoš, 23. Turčák, 28. Šimončič, 74. H. Benčík, ŽK: 64. Barosso Sánchez, 90. Kaspřák, 90.+ Šimončič (všetci Nitra), rozhodovali: Marhefka – T. Somoláni, Roszbeck, 1736 divákov
MŠK Žilina: P. Le Giang – Mabouka (75. Jelič), Vavro, Akakpo, Ricardo Nunes – Pečovský – Žilák (32. Pich), Bello (32. Paur), Škvarka, Mihalík – T. Majtán
FC Nitra: M. Chudý – Boszorád, Kaspřák, M. Kolmokov, Barosso Sánchez – Šmehyl (84. E. Le Giang), Šimončič, V. Gajdoš, Cléber – Turčák, H. Benčík (90.+ Ševčík)

Hneď v 3. min udreli hostia, pred žilinskou šestnástkou podržal loptu V. Gajdoš a umiestnenou strelou k žrdi otvoril skóre. Na druhej strane zaváhal o minútu neskôr po centri gólman Chudý, ale domácim sa nepodarilo využiť šancu pri odkrytej bránke Nitry. Na vyrovnanie diváci pod Dubňom nečakali dlho. Kapitán Pečovský napodobnil strelca súpera Gajdoša, aj on si pripravil streleckú pozíciu a spoza „veľkého vápna“ trafil presne k pravej žrdi. Oba tímy hrali kombinačný futbal s rýchlym prechodom do útoku. Nitrania boli v tejto časti hry maximálne efektívni vo využívaní šancí. V 19. min mali ďalšiu príležitosť, Cléber poslal loptu po zemi do šestnástky, ale ani jednému z troch nabiehajúcich hráčov sa ju nepodarilo trafiť. V 23. min hostia opäť viedli, Turčák prekvapil žilinského brankára ďalekonosnou strelou z 25 metrov do stredu bránky. O päť minút neskôr Nitra už viedla o dva góly, Šmehyl dostal prihrávku do pokutového územia a umiestnenou strelou trafil za Le Giangov chrbát. Krátko po tomto góle žilinský tréner vymenil dvoch hráčov zo stredovej formácie. V 42. min spálili hostia ďalšiu čistú šancu, zľava centroval Benčík a nabiehajúci Turčák prestrelil odkrytú žilinskú bránku.

Po zmene strán Žilinčania postupne zvyšovali útočnú aktivitu, ťažko sa im však presadzovalo proti prehustenej obrane Nitry. V 61. min dostal Mihalík ideálnu prihrávku pred bránku od Škvarku, ale prestrelil. V 64. min fauloval Barosso Sánchez v šestnástke Picha, za čo rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý faulovaný žilinský hráč premenil a znížil vedenie Nitry. V 71. min takmer vyrovnal Nunes strelou z priameho kopu, lopta sa dotkla hornej aj ľavej žrde, ale vyletela von z bránky. Naopak, hostia sa dostali do dvojgólového vedenia v 74. min, po zaváhaní obrancu Akakpa vysunul Cléber do šestnástky Benčíka a ten využil svoju šancu. Týmto gólom sa strelecké preteky neskončili. V 81. min striedajúci Jelič znížil po rýchlom protiútoku Žilinčanov. Vyrovnanie zariadil štyri minúty pred koncom duelu efektnými nožničkami Róbert Pich. V 89. min mohli rozhodnúť hostia, ale Turčák pálil tesne vedľa.

Adrián Guľa (tréner Žiliny): „Videli sme osem gólov, ale nebol to spôsob boja, ktorý by sme chceli hrať. Dostali sme rýchly gól a hneď sme vyrovnali. Potom sme sa prispôsobili tempu zápasu, chceli sme súpera zdolať bez šprintov a agresivity. Druhý polčas bol o srdci a túžbe pobiť sa o výsledok. Hráči to oddreli a získali obrovské poučenie, že sa dá otočiť aj zápas, keď prehrávame o dva góly. Kvalitný súper dával góly z protiútokov, naši hráči za pomoci divákov dotiahli zápas do remízy, ktorá je však pre nás len slabou útechou.“

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): „Videli sme veľa gólov, čo je pozitívne. Mali sme dobré prechodové fázy, bohužiaľ, sme v druhom polčase neboli až tak aktívni a to nás stálo víťazstvo. Žilina bojovala o výsledok aj v zdanlivo stratenom zápase. Dostávame veľa naivných gólov, je to o koncentrácii počas celých 90 minút. Ak to hráči nebudú zvládať, nebudú vyhrávať zápasy.“

MFK Košice – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 58. Niňaj, ŽK: 31. Šinglár, 83. Viazanko, 90. Tofiloski – 31. I. Žofčák, 81. K. Mészároš, 86. Putnocký, 90. L. Peltier, rozhodovali: Samotný – Chládek, Lieskovský, 6852 divákov
Košice: Tofiloski – Mikuláš Tóth, P. Kavka, Bašista, Sekulič – Šinglár, Hovančík (81. Bukata) – Viazanko, O. Duda (86. Skvašík), Haskič – O. Diaby (72. Pačinda)
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Josimov (67. E. Čikoš) – Kladrubský, Halenár – I. Žofčák, Soumah (55. Grendel), K. Meszároš – Fořt (46. L. Peltier)

Od úvodných minút mal duel patričné tempo, najmä domáci sa na začiatku zápasu prejavili sympatickou ofenzívou. Putnocký musel dvakrát zasahovať, a až potom sa pred bránkou Košíc objavili aj hostia – K. Meszároš nevyužil veľkú šancu. Aj v ďalšom priebehu Košice nepoľavili v aktivite a držali majstra na dištanc. Na konci prvej polhodiny sa pokúšal o zmenu skóre Soumah, ale Tofiloski sa prekvapiť nedal. Obaja súperi bavili solídne zaplnené tribúny slušnou hrou.

Po zmene strán sa K. Meszároš ocitol zoči-voči Tofiloskému, no ponúknutá príležitosť ho zaskočila a domáci gólman jeho pokus zneškodnil. V 56. min sa do šance dostal O. Diaby, no trafil iba bočnú sieť. Po bleskovom protiútoku získal Slovan roh, ktorý presne zahral Grendel a Niňaj hlavou k žrdi otvoril skóre duelu – 0:1. V 64. min mal blízko k vyrovnaniu Viazanko, ale jeho slabú strelu zlikvidoval Putnocký. Na druhej strane v 74. min dostal od Peltiera výbornú prihrávku Halenár, no kanonier Slovana poslal loptu nad brvno. Podobne pochodili na opačnej strane Pačinda aj Haskič. V 84. min mal obrovskú šancu Pačinda, no v snahe o vyrovnanie netrafil bránku. Bodkou za duelom bola Halenárova prudká štandardka, s ktorou mal Tofiloski veľa práce.

Jaroslav Galko (tréner Košíc): „Musím sa poďakovať chlapcom, ktorí sa pred peknou návštevou vypli k dobrému výkonu. Obe mužstvá si vytvorili šance, ale my sme nevyužili našu výškovú prevahu. Po prestávke nás načal Meszároš hneď v úvode a potom sme inkasovali po zbytočnej štandardke. Po prestriedaní sme hru oživili, no vyrovnať sa nám nepodarilo, hoci si myslím, že remíza by bola spravodlivejšia.“

Jozef Valovič (tréner Slovana): „Naše mužstvo išlo s cieľom zabodovať, aj keď s vedomím, že Košičania sa rozbehli pomerne slušne. Podržali nás Putnocký i Niňaj, ktorí boli našimi ťahúňmi. Domáci si ku koncu zápasu vytvorili tlak, mali aj šance, no vedenie sme si udržali a zaslúžene zvíťazili“.

AS Trenčín – FK DAC 1904 Dunajská Streda 6:0 (5:0)
Góly: 21., 31. a 45.+ Fanendo Adi, 13. Štefánik (z pok. kopu), 14. Mondek, 64. Van Kessel, ČK: 9. Belic (Dunajská Streda) za faul v gólovej šanci, rozhodovali: Michlian – Brendza, Bednár, 3012 divákov
Trenčín: Volešák – Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň – Bariš – Mondek, Štefánik (63. Hajradinovič), William, Holúbek (63. Van Kessel) – Fanendo Adi (70. Malec)
Dunajská Streda: Belic – Adiaba (12. Fišan), Huber, Peter Majerník, Beňo – Velický – E. Ujlaky, I. Hodúr (34. M. Sedlák), Antunovič, Michal Gašparík – Obžera (83. Ben Nasra)

Zlomový okamih duelu prišiel už v 9. min – Adiho sólo zastavil nedovolene v pokutovom území hosťujúci brankár Belic, za čo videl červenú kartu a domáci Štefánik z 11 m otvoril skóre. Vzápätí Mondekova delovka spoza šestnástky pristála až v sieti a po necelej štvrťhodine viedol Trenčín o dva góly. V 21. min Holúbek našiel pred bránkou voľného Adiho, ktorý nemal problém s gólom na 3:0. Striedajúci gólman hostí Fišan musel v hre pokračovať so zranením. Trenčania kombinačným futbalom bavili seba aj divákov, so súperom sa pohrávali ako mačka s myšou. V 31. min William hlavičkoval do žrde a vzápätí Adi zblízka strelou k žrdi zvýšil na 4:0. Hosťom sa príliš rýchlo rozsypala koncepcia hry a museli sa sústrediť hlavne na bránenie, napriek tomu skúšali aj protiútoky. V nadstavenom čase prvého polčasu si Adi perfektne spracoval prihrávku a z tesnej blízkosti skompletizoval hetrik.

Druhý polčas sa už hral v pokojnom tempe za neustálej územnej prevahy Trenčína. V 64. min sa krátko po svojom príchode na ihrisko šikovne uvoľnil Van Kessel a jeho gólová strela po zemi prešla sieťou von z bránky. Do konca duelu už ďalšie góly nepadli a jednostranný duel sa dohral v úspornom režime.

Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): „Odohrali sme vynikajúci prvý polčas, v ktorom sme ukázali dynamickú hru s množstvom gólových príležitostí. Z nich sa nám päť podarilo premeniť. Toto stretnutie bolo vyvrcholením až deväťzápasovej série počas uplynulých štyroch týždňov, v ktorých sme okrem ligy hrali aj európsku súťaž. Zostali sme stále koncentrovaní a odmenou pre nás bolo toto fantastické vysoké víťazstvo.“

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): „To, na čo sme sa pripravovali, neplatilo už po desiatich minútach zápasu. Niektorí hráči situáciu takticky nezvládli, k tomu prišlo vylúčenie nášho brankára a navyše sa zranil aj náhradný gólman. Trenčín sa vďaka úvodným streleným gólom dokonale rozbehol, takže potom bolo ťažké niečo s tým urobiť. Hanbím sa za to, čo sme v tomto zápase predviedli na ihrisku. Musíme si to vydiskutovať v kabíne a čo najskôr zabudnúť na tento nepriaznivý výsledok. Taktiež ešte potrebujeme doplniť naše družstvo.“

Tabuľka Corgoň ligy:
    Z V R P S B
1. MFK Ružomberok 5 3 2 0 13:9 11
2. FK Senica 4 3 1 0 11:4 10
3. AS Trenčín 5 3 0 2 16:7 9
4. MŠK Žilina 5 2 3 0 13:10 9
5. Dukla Banská Bystrica 5 2 2 1 9:5 8
6. ŠK Slovan Bratislava 4 2 1 1 9:5 7
7. MFK Košice 5 2 1 2 6:4 7
8. Spartak Myjava 5 2 1 2 9:13 7
9. FC Spartak Trnava 5 1 1 3 7:12 4
10. FC ViOn Zlaté Moravce 5 1 1 3 3:8 4
11. FC Nitra 5 0 2 3 9:16 2
12. DAC Dunajská Streda 5 0 1 4 1:13 1
4 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #corgoň liga #5. kolo #nedeľa