Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konflikt záujmov? V Slovane som na dovolenke

Nadšenie, poriadok a disciplína. To sú hlavné atribúty, ktoré chce Dušan Galis priniesť do šatne Slovana. "Hráči musia byť po zápase takí unavení, aby nevládali ísť na diskotéku," vraví.

02.08.2013 17:00
Dušan Galis Foto:
Dušan Galis sa vrátil do Slovana.
debata (5)

Kedy ste sa dohodli so Slovanom na spolupráci?
Vo štvtok večer. S majiteľom sme sa rozprávali aj o funkcii hlavného trénera, no keďže mám iné povinnosti, neprichádzala takáto možnosť do úvahy.

V súčasnosti vykonávate funkciu poslanca národnej rady i splnomocnenca vlády pre šport. Nejde o konflikt záujmov?
Teraz určite nie. Splnomocnenec vlády pre mládež a šport je neplatená funkcia. Navyše, tento mesiac mám dovolenku. Niekto je v Chorvátsku či v Španielsku, ja som na Slovane. V čom by mal byť problém?

Ako chcete pomôcť Slovanu, ktorý vstúpil do novej sezóny veľmi zle?
Najprv musím hráčov spoznať. Chcem s nimi komunikovať a vysvetliť im filozofiu klubu. Ak ju nepochopia, budeme hľadať takých hráčov, ktorí budú spĺňať naše požiadavky. Zároveň budem od nich vyžadovať, aby ukázali fanúšikom na ihrisku oveľa viac, ako doteraz.

Aké úlohy spadajú do vašej kompetencie?
S trénerom Valovičom budem konzlutovať tréningový proces a zostavu na zápas. Zároveň budem informovať majiteľa klubu možno aj o takých veciach, o akých nevie. Predovšetkým však chcem pôsobiť na hráčov ako motivátor.

Čo ste povedali mužstvu pred piatkovým tréningom?
Že nikto to nebude mať jednoduché. Zároveň však chcem vidieť na tvárach chlapcov úsmev. Keď som prišiel do šatne, nevedel som či som medzi mladými ľuďmi alebo na pohrebe. Uvedomujem si, že tlak na nich je aj bude veľký, no s tým musia počítať. Majú vytvorené také podmienky, aby podávali lepšie výkony, akými sa prezentujú momentálne.

Budete sedieť už počas zápasu s Myjavou na lavičke klubu?
Samozrejme, akoby som bol jeho zamestnancom. S trénermi sme sa dohodli na určitých pravidlách. Verím, že oni budú rešpektovať môj názor a ja zas ich.

Do futbalu sa vraciate po niekoľkých rokoch. Chýbal vám?
Určite. Život je síce aj o niečom inom, ako o futbale, ale k Slovanu mám špeciálny vzťah. Som mu zaviazaný, veď ma postavil na nohy. Teraz by som mu to rád vrátil.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Galis