Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Ružomberku myslia na pohárovú Európu

Konečná siedma priečka v uplynulom ročníku Corgoň ligy určite neuspokojila vedenie slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok. "Chceme skončiť podstatne lepšie ako v minulej sezóne. Naše ambície smerujú do pohárovej Európy, čo predpokladá umiestnenie do štvrtého miesta," vyložil karty na stôl hneď na úvod stredajšej popoludňajšej tlačovej konferencie pred blížiacim sa novým ročníkom najvyššej domácej súťaže generálny riaditeľ klubu spod Čebraťa Milan Baraník. Podľa jeho slov rozpočet na novú sezónu je 2 milióny eur. "Je to dostatočná suma, aby sme bez problémov vykryli všetky náklady."

13.07.2011 18:41
Ladislav Jurkemik Foto:
Najslabšie začal na poste trénera reprezentácie Ladislav Jurkemik. K dvom výhram pridal aj dve remízy, šesťkrát odchádzali jeho zverenci z ihriska ako porazení. Pri skóre 12:19 mal Jurkemik najhoršiu bilanciu inkasovaných gólov.
debata

K letnej príprave sa vyjadril hlavný kormidelník MFK Ladislav Jurkemik: „Vzhľadom na krátke trvanie je vždy hektická, keďže okrem trénovania treba skúšať aj nových hráčov. Veľmi spokojný som bol so sústredením v Senci. Mali sme tam vynikajúce podmienky a čo bolo najdôležitejšie, za zápasovými previerkami sme nemuseli ďaleko cestovať. Zohrali sme šesť prípravných stretnutí, všetko s kvalitnými zahraničnými súpermi, ktorí nás dokonale preverili. Chlapci v nich ukázali príkladnú morálku, čo je prísľubom pred blížiacou sa ligou.“

Veľkým problémom ružomberského tímu v lanskej sezóne bolo strieľanie gólov. Preto sa klubové vedenie počas letnej prestávky obzeralo najmä po útočníkoch so zakočovateľskými schopnosťami. Napokon sa funkcionárom MFK podarilo získať do útoku Pavla Masaryka, naposledy hráča poľskej Cracovie Krakov a Čecha Tomáša Krbečka, ktorý do Ružomberka prichádza na hosťovanie z majstrovskej Viktorie Plzeň. „Verím, že s týmito hráčmi rapídne stúpne počet gólov v súperovej sieti,“ poznamenal optimisticky L. Jurkemik. Ďalšími novými akvizíciami pod Čebraťom sú obranca Oliver Práznovský z MŠK Žilina a český stredopoliar David Šmahaj, ktorý si naposledy obliekal dres českého tímu Tescoma Zlín.

Z ružomberského mužstva naopak odišli Marko Blažič, Marko Jakšič, Tomáš Chovanec a brankár Pavol Penksa. Jednou nohou na odchode bol aj Ján Maslo, z jeho prestupu do ukrajinského tímu Volyň Luck však zišlo a pilier zadných radov MFK napokon podpísal trojročný kontrakt s Ružomberkom.
Pred sobotňajším úvodným vystúpením v novej ligovej sezóne v Zlatých Moravciach robí skúsenému ružomberskému kormidelníkovi Ladislavovi Jurkemikovi na čele vrásky zloženie stredovej formácie.

Až päť hráčov zo stredu poľa je totiž mimo hry. K maródom Tomášovi Sedlákovi, Antonovi Slobodovi, Petrovi Hofericovi a Jánovi Chovancovi pribudol v poslednom prípravnom zápase proti poľskému Górniku Zabrze aj Tomáš Ďubek. Kapitán mužstva však počas stredajšej tlačovej konferencie sedel za predsedníckym stolom. „Príprava bola náročná, ale zvládli sme ju. Situáciu sme mali trochu uľahčenú v tom, že s pánom Jurkemikom sme ju absolvovali aj vlani,“ vyjadril sa na túto tému 24-ročný T. Ďubek.

Káder MFK Ružomberok pre nastávajúcu sezónu:

Brankári: Roman Smieška, Libor Hrdlička
Obrancovia: Michal Gallo, Ján Maslo, Jaroslav Kostelný, Vladimír Kováč, Marko Radič, Milomir Sivčevič, Peter Maslo, Oliver Práznovský
Stredopoliari: Lukáš Bielák, Lukáš Greššák, Tomáš Sedlák, Anton Sloboda, Peter Hoferica, Ján Chovanec, David Šmahaj, Ivan Kotora, Tomáš Ďubek
Útočníci: Andrej Lovás, Štefan Pekár, Pavol Masaryk, Pavol Pilár, Tomáš Krbeček

Zmeny v kádri:
Príchody: Pavol Masaryk (Cracovia Krakov), Tomáš Krbeček (Viktoria Plzeň), Oliver Práznovský (MŠK Žilina), David Šmahaj (Tescoma Zlín)
Odchody: Tomáš Chovanec (MFK OKD Karviná), Marko Blažič, Marko Jakšič, Pavol Penksa (všetci ukončenie zmluvy)

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Ladislav Jurkemik
Asistenti trénera: Viliam Hyravý, Ladislav Molnár
Tréner brankárov: Branislav Rzeszoto
Lekári: MUDr. Radovan Lastič, MUDr. Tibor Letko
Masér: Juraj Hervartovský
Vedúci mužstva: Gustáv Mataj

debata chyba