Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senica nestihla požiadať o zmenu mena, v lige bude Inter Bratislava

Stredajšie mimoriadne zasadnutie výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu dalo odpoveď na otázku, ktorý klub bude posledným 12. účastníkom najvyššej domácej súťaže Corgoň ligy 2009/2010. Zásluhou víťazstva v druhej najvyššej súťaži I. lige 2008/09 si miestenku medzi elitou vybojoval FK Inter Bratislava, ktorý však následne prešiel do vlastníctva majiteľa FK Senica Vladimíra Levárskeho.

24.06.2009 18:18
Gólová radosť futbalistov Interu Bratislava Foto:
V najvyššej lige bude Inter Bratislava.
debata

Keďže predstavitelia Senice nestihli zaslať na SFZ žiadosť o zmenu názvu klubu v stanovenom termíne do 30. mája 2009, v Corgoň lige 2009/2010 bude popri ŠK Slovan Bratislava, MŠK Žilina, FC Spartak Trnava, MFK Košice, MFK Ružomberok, MFK Petržalka, 1. FC Tatran Prešov, MFK Dubnica, FK Dukla Banská Bystrica, FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Nitra účinkovať ako nováčik FK Inter Bratislava.

„VV SFZ súhlasil so stanoviskom nezávislej matričnej komisie a jednomyseľne a jednohlasne rozhodol o tom, že v Corgoň lige bude v sezóne 2009/2010 hrať FK Inter Bratislava, ktorý do stanoveného termínu 10. 6. 2009 podal na Úniu ligových klubov riadnu prihlášku do tejto súťaže. Aj keď medzi Interom a Senicou dochádza k odkúpeniu akcií, normy a pravidlá sú stanovené jednoznačne a my sme sa ich museli držať. Nechceli sme robiť absolútne žiadne výnimky,“ povedal na tlačovej konferencii člen výkonného výboru a zároveň nový prezident Únie ligových klubov Karol Belaník.

Slová doterajšieho športového manažéra MŠK Žilina, ktorý v tejto funkcii skončí k 30. 6. 2009, doplnil aj predseda matričnej komisie SFZ Jozef Žitník: „Ak klub nepodá požiadavku na zmenu názvu do 30. 5., nie je to možné. Kluby môžu meniť názov len raz do roka do tohto termínu, pretože inak by v tom mohol vzniknúť chaos. Noví vlastníci Interu to nestihli, takže najvyššiu súťaž bude hrať FK Inter Bratislava.“

Otázka názvu nováčika Corgoň ligy 2009/2010 je teda vyriešená, zatiaľ je však otázne, kde bude FK Inter Bratislava hrávať svoje domáce zápasy. SFZ momentálne eviduje ako domáci štadión tohto klubu bratislavské Pasienky, no v snahe nových majiteľov „žlto-čiernych“ je určite hrávať v Senici. Aj preto momentálne prebieha na tamojšom štadióne rozsiahla rekonštrukcia.

„Inter môže požiadať Úniu ligových klubov o zmenu nahláseného dejiska domácich ligových stretnutí. Keď to urobí, ÚLK posúdi, čo ďalej. Momentálne sú nahlásené Pasienky, ktoré spĺňajú podmienky licenčnej komisie na to, aby sa tam hrala najvyššia súťaž. My sme v predstihu urobili kontrolu aj v Senici a v tom čase štadión rozhodne stanovené normy nespĺňal. V súčasnosti sa snažia o rekonštrukciu, či už vnútorných priestorov, trávnatej plochy alebo tribún. Ak potom príde požiadavka na zmenu dejiska a výmenu Pasienkov za Senicu, licenčná komisia opäť posúdi spôsobilosť štadióna. A určite nebudeme udeľovať žiadne výnimky, okrem jedinej týkajúcej sa umelého osvetlenia,“ vyhlásil predseda licenčnej komisie Juraj Obložinský.

debata chyba