Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé mužstvo FK Inter zaniklo, hráči so zmluvou idú do Senice

Prvé mužstvo dvojnásobného majstra Slovenska a dvojnásobného víťaza Slovenského pohára z rokov 2000 a 2001 FK Inter Bratislava zaniklo. Rozhodol o tom majiteľ klubu a predseda predstavenstva FK Inter Ľubomír Chrenko, ktorý tento verdikt oznámil hlavnému trénerovi "žlto-čiernych" Petrovi Fieberovi st. na predpoludňajšom stretnutí o 9.30 h. Kormidelník z Pasienkov, ktorý v tej chvíli zostal lodivodom bez mužstva, rozhodnutie majiteľa klubu neskôr tlmočil pätnástim hráčom. Toľko ich prišlo vo štvrtok o 10.00 h po dovolenkách na Pasienky, aby zistili, čo bude s ich kolektívom ďalej.

18.06.2009 15:25
Gólová radosť futbalistov Interu Bratislava Foto:
Gólová radosť futbalistov Interu Bratislava.
debata

„Pán Chrenko mi dnes ráno oznámil, že predal Inter do Senice a Senica bude namiesto nášho mužstva hrať v sezóne 2009/2010 Corgoň ligu,“ uviedol Peter Fieber st., ktorý koncom mája 2009 oslavoval s mužstvom prvenstvo v druhej najvyššej súťaži – I. lige. „Boli to krásne okamihy, keď sme vyhrali I. ligu, no život prináša dobré i zlé veci. Toto je tá horšia chvíľa, ktorú teraz prežívam. Ako trénerovi sa mi v Interi 30. júna 2009 končí platný kontrakt. Futbalový tréner sa s podobnými vecami musí vedieť vyrovnať. Verím, že neskôr budem vo svojej práci pokračovať v inom futbalovom klube,“ reagoval Peter Fieber st.

Ako tréner bez mužstva ďalej povedal, vo futbalovej kariére budú pokračovať aj jeho už bývalí zverenci. „Futbalisti, ktorým sa koncom uplynulej sezóny skončili zmluvy, sa po predaji Interu do Senice stali voľnými hráčmi a môžu si sami alebo s pomocou manažérov hľadať nové kluby. Napokon, niektorí tak už aj urobili a začali sa už pripravovať na nový ročník. Tí hráči, ktorí majú v Interi ešte platné zmluvy, sa musia už dnes popoludní hlásiť v Senici, kde budú pôsobiť,“ pokračoval Peter Fieber st.

Jeho stretnutie s hráčmi trvalo približne 30 minút. Počas tejto polhodinky sa porozprávali, čo kto ďalej podnikne, ako sa v tejto zložitej situácii zariadi. „Na stretnutie neprišli všetci, lebo niektorí sú už v iných kluboch, niektorí ešte dovolenkujú a Roman Mihálik si plnil vysokoškolské povinnosti. Navyše ku koncu sezóny nás ani viac nebolo. Chlapci sa dlhší čas nevideli. Porozprávali sa, vymenili si poznatky a boli aj takí, čo sa zaujímali aj o môj ďalší trénersky osud. Bolo to také zvláštne stretnutie. Mám z toho všetkého dosť zmiešané pocity,“ objasnil P. Fieber st. dôvody, prečo si správu o definitívnom zániku A-mužstva Interu Bratislava prišlo osobne vypočuť iba pätnásť hráčov. Prví dvaja z nich miestnosť lekára mužstva, kde sa hráči s trénerom uchýlili, opustili už po pätnástich minútach.

„Prišli sme sem preto, aby sme vedeli, čo bude s nami ďalej. Chceli sme to ešte dať nejako dokopy, ale tréner nám povedal, že majitelia nás predali do Senice. Takže už nie je čo riešiť. Všetko vyriešili za nás iní,“ vysvetľovali hráči. Niektorí z futbalistov sa zaujímali aj o vyplatenie meškajúcich výplat a krátenej prémie za triumf v I. lige. „To sú veci, ktoré musia postupne riešiť s majiteľmi klubu, s futbalovým klubom Senica a s pánom Ľubomírom Chrenkom. Ja som mal v Interi na starosti športovú stránku, otázku financií majú pod palcom iní ľudia. Verím však, že v dohľadnom čase sa aj tieto veci vyriešia,“ diplomaticky reagoval tréner Fieber na otázku o dlhoch Chrenka a spol. voči hráčom A-mužstva čerstvo predaného Interu.

Funkcionári FK Senica, ktorí sa chystajú debutovať v Corgoň lige iba po krátkej trojtýždňovej príprave, si súčasných kmeňových futbalistov Interu Bratislava poistili aj Chrenkovou výstrahou, že hráči, ktorí sa vo štvrtok nezapoja do prípravy nového corgoňligového klubu, nedostanú májovú a júnovú výplatu. Spomenutý verdikt Ľ. Chrenka je vraj zárukou toho, že minimálne sedem hráčov z Pasienkov bude už vo štvrtok o 15.30 h k dispozícii športovému riaditeľovi a trénerovi Senice Ladislavovi Hudecovi. Kým bývalí hráči bývalého A-mužstva Interu v lekárskej miestnosti hovorili o svojej budúcnosti v Senici, na druhom konci administratívnej budovy Interu Bratislava stavbári bez prestávky prerábali šatne a rekonštruovali ďalšie priestory.

debata chyba