Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mário Breška sa stal posilou Norimbergu

Slovenský futbalista a kmeňový hráč MŠK Žilina Mário Breška sa stal novou akvizíciou nemeckého tímu 1. FC Norimberg, kde pôsobia aj ďalší dvaja hráči spod Tatier Marek Mintál a Róbert Vittek.

18.06.2008 17:23
Mário Breška Foto:
Mário Breška.
debata

„Zmluva síce ešte nie je podpísaná, v zásade je však už všetko dohodnuté, a to medzi zástupcami oboch zainteresovaných klubov ako aj medzi Breškom a Norimbergom. Kontrakt znie na dva roky bez opcie s účinnosťou od 1. júla 2008 do 30. júna 2010. V tomto transfere už treba dotiahnuť len nejaké detaily, čo už nie je problém,“ uviedol licenčný agent SFZ Juraj Vengloš, ktorý 28-ročného Brešku na rokovaniach zastupoval.

Ako je známe, nemecký klub zo štadióna easyCredit zostúpil v lete z I. bundesligy a v sezóne 2008/2009 bude účinkovať „iba“ v druhej najvyššej súťaži. „Norimberg neskrýva postupové ambície a chce sa po roku vrátiť medzi nemeckú elitu. Klub má dobré skúsenosti so slovenskými futbalistami, veď v poslednom období obliekali jeho dres Samuel Slovák, Vratislav Greško a momentálne sú v ňom Mintál s Vittekom. Verím, že Mário prispeje svojimi výkonmi k naplneniu ambícii norimberského tímu, v klube s ním rátajú do ofenzívy na pravú stranu, a to na post stredopoliara či krídelníka,“ doplnil J. Vengloš. 

Odchovanec topoľčianskeho futbalu si prestup spod Dubňa do bavorského klubu pochvaľuje. „Mám z toho všetkého veľmi dobrý pocit. Teším sa na spoluprácu s krajanmi Robom Vittekom i Markom Mintálom. Želám si tri veci: aby som bol zdravotne v poriadku a vyhýbali sa mi zranenia, aby sme dobre hrali ako tím a postúpili do najvyššej nemeckej súťaže,“ poznamenal Mário Breška, ktorý v doterajšej kariére obliekal vo „veľkom“ futbale dresy Nitry (2000–2001), Matadoru Púchov (2001–2004), gréckeho Panioniosu Atény (2004–2007) a MŠK Žilina (2007–2008). V tíme spod Dubňa nastrieľal rýchlonohý futbalista v uplynulom ročníku Corgoň ligy 14 gólov (štvrtý najlepší strelec súťaže), po májovom rozhodnutí vedenia MŠK však spolu s Pavlom Devátým, Andrejom Porázikom a Jurajom Ančicom už za Žilinu nehral. 

„Môžem potvrdiť, že Mário je tesne pred podpisom zmluvy s Norimbergom, s predstaviteľmi nemeckého klubu sme sa dohodli na podmienkach. Pravda je, že v posledných šiestich kolách Corgoň ligy už Breška za náš tím nenastupoval. S jeho službami sme v novej sezóne už nerátali, vedeli sme, že pre neho bude prioritou zahraničný angažmán. Je super, že odchádza do Norimbergu. Myslím si, že je to dobrý klub, navyše v ňom pôsobia ďalší dvaja Slováci Mintál s Vittekom, čo je tiež v Máriovom prípade plus,“ doplnil športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

debata chyba