Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalové derby ukončili bitky fanúšikov

Bitkami a výtržnosťami v uliciach sa skončil futbalový zápas medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava (2:3). Policajti počas nepokojov zadržali štyroch ľudí, pričom po stretnutí sa zranil aj jeden policajt.

23.03.2008 15:01
Spartak Trnava, fans Foto:
Spartak Trnava, fans
debata

K najväčším výtržnostiam došlo večer po skončení zápasu ktorý vyhrala Trnava 3:2. Priamo pred východom zo štadióna sa strhla hromadná bitka. Záchranári museli ošetriť niekoľko zranených. „Zranený je aj jeden policat a poškodené jedno služobné vozidlo,“ povedal pre telvíziu TA3 riaditeľ Krajského riaditeľstva policajného zboru Bratislava Pavel Brath.

Fanúšikovia futbalového tímu Spartak Trnava...
Fanúšikovia Trnavy Fanúšikovia futbalového tímu Spartak Trnava prichádzajú na zápas so Slovanom Bratislava.

Na stretnutie prišlo do Bratislavy okolo 1500 trnavských fanúšikov. Na železničnej stanici Nové Meste ich už čakalo niekoľko stoviek policajtov. Sprievod potom smeroval od stanice až na štadión, kde trnavských fanúšikov vítala skupinka asi 20-tich slovanistov. K priamemu stretu však neprišlo, vďaka okažmitému zásahu polície.

Fotogaléria zo zápasu a pochodu trnavských fanúšikov

Komplikácie prišli až po zápase, keď viacerí slovanisti neuniesli pocit prehry. Neskoršia preprava Trnavčanov späť domov však už prebehla bez komplikácii.
Mimoriadny vlak do Trnavy z Bratislavy odišiel približne o 7 minút skôr ako mal plánovaný odchod. „Na stanici Bratislava Nové Mesto museli príslušníci aj so služobnými psami zakročiť proti asi 20-člennej skupine osôb, ktorú spozorovali v koľajisku. Keď zbadali hliadku, dali sa na útek. Policajti pri prehliadke trate nezistili žiadne prekážky,“ informoval hovorcaŽelezničnej polície Jozef Búranský.

Atmosféra počas zápasu Slovan - Trnava.
Slovan - Trnava Atmosféra počas zápasu Slovan - Trnava.

Fanúšikov v 15 vozňoch mimoriadneho vlaku do Trnavy sprevádzalo 150 príslušníkov ŽP, z toho 50 tzv. ťažkoodencov. Niekoľko desiatok policajtov ešte hliadkovalo na trnavskej stanici do odchodu fanúšikov, ktorí odchádzali neskoršími vlakmi na iné smery.

„Z Bratislavy smerom do Brna okolo 23.00 h odchádzala asi 50-členná skupina moravských a českých fanúšikov ŠK Slovan Bratislava. Ani počas ich prepravy vlakom nedošlo k narušeniu verejného poriadku, ani k poškodeniu majetku,“ dodal Búranský.

debata chyba