Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

R. Kráľ, Hýll i Mir. Kozák na skúške v Iráne

Kroky slovenských futbalistov smerujú v súčasnosti aj do vzdialených exotických krajín. Aktuálne je v hlavnom meste Teheráne na skúške trojica Slovákov - bývalý brankár Interu Bratislava Miroslav Hýll, ďalej defenzívny stredopoliar Radoslav Kráľ ako aj útočník Miroslav Kozák, ktorý v minulom ročníku pôsobil v Artmedii Petržalka.

26.07.2004 11:58
debata

V prípade 30-ročného R. Kráľa, účastníka OH 2000 v Sydney, je to v krátkom čase už druhá anabáza v zahraničí. Bývalého hráča Žiliny, 1. FC Košice a maďarského Zalaegerszegu testoval nedávno nováčik dánskej najvyššej súťaže Randers FC.

„Rado Kráľ sa momentálne nachádza v Iráne v tamojšom prvoligovom klube. Z týždňovej skúšky v tejto krajine by sa mal vrátiť počas nastávajúceho víkendu. Múdrejší budeme až po jeho návrate na Slovensko,“ povedal Kráľov agent Jozef Tokoš a ďalej poznamenal: „Radovi sa v Zalaegerszegu skončil 30. júna 2004 platný kontrakt, v súčasnosti nie je nikde zmluvne viazaný a môže prestúpiť kdekoľvek. Jednou z alternatív však stále zostáva aj Dánsko. Od vedenia tímu Randers FC čakáme definitívnu odpoveď, či Kráľa angažujú do svojich radov. Rado na severe Európy odohral dva zápasy a zanechal dobrý dojem.“ Kráľa vo februári skúšal aj ďalší škandinávsky klub – švédsky Trelleborg, ale napokon ho neangažoval. 

Pokiaľ ide o 30-ročného M. Hýlla, tomu sa skončila na Pasienkoch zmluva a hoci sa hovorilo o záujme Spartaka Trnava, viedla jeho cesta podľa Korzára do Iránu. Ako je známe, v uplynulej sezóne robil svojimi výkonmi dobré meno slovenskému futbalu brankár Kamil Susko, ktorý pôsobil práve v tejto ázijskej krajine v tíme Isfahán.

debata chyba