Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Niekdajší talent Hrubina sa vracia na Slovensko

Niekdajší veľký talent slovenského futbalu Peter Hrubina (nar. 30. 12. 1980), ktorý debutoval v najvyššej súťaži ako najmladší hráč v histórii už vo veku 16 rokov a 163 dní, sa pravdepodobne vráti na trávniky vo svojej domovine.

19.01.2004 16:14
debata

O odchovanca prievidzského futbalu a bývalého reprezentanta v rôznych mládežníckych kategóriách prejavil záujem účastník Corgoň ligy FC Artmedia Petržalka. Hrubina sa však paradoxne predstavil v sobotňajšom prípravnom dueli proti mužstvu spoza Starého bratislavského mosta v drese druholigového klubu DAC 1904 Dunajská Streda (prvoligista vyhral 3:0). ,,Peter zatiaľ do Petržalky nepôjde. Je celkom možné, že bude do leta hosťovať práve na Žitnom ostrove a potom možno bude opäť v hre Artmedia. V súčasnosti ešte nie je po zranení dostatočne fyzicky pripravený, má určité resty, chce to určitý čas. V prípade interesu o Hrubinu nebudú s jeho príchodom na Slovensko problémy, keďže naposledy pôsobil vo francúzskej regionálnej súťaži ako amatér. Je to stále talentovaný futbalista, ktorý má budúcnosť ešte len pred sebou," povedal licenčný agent SFZ a hráčov zástupca Emil Kovarovič.

Na jeho slová reagoval manažér Petržalky Petr Kašpar: ,,V pondelok sme privítali jediného novica – Petra Buráka z Nitry, ktorý absolvoval prvú tréningovú jednotku v našom mužstve. Pokiaľ ide o Hrubinu, v tomto zimnom prestupovom období určite do kádra Artmedie nepribudne. Budeme ho však naďalej sledovať a v prípade, že bude podávať dobré výkony, jeho letný príchod do Petržalky nemôžem vylúčiť."

Vo svojej doterajšej kariére vystriedal stredopoliar Peter Hrubina vzhľadom na svoj mladý vek 23 rokov už dosť veľký počet klubov. Okrem Prievidze a ostatného pôsobiska vo Francúzsku pôsobil aj v Slavii Praha (do metropoly ČR prišiel už ako 17-ročný), Banskej Bystrici, Leviciach a Nových Zámkoch.

debata chyba