Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia v podaní Spartaka Trnava. Favorita sa nezľakol, z Dánska si vezie vzácny výsledok

Futbalisti Spartaka Trnava sa postarali o veľké prekvapenie. V zápase Európskej konferenčnej ligy dokázali uhrať na pôde favorizovaného dánskeho Nordsjaellandu remízu 1:1. Strelcom trnavského gólu bol útočník Michal Ďuriš.

09.11.2023 20:44 , aktualizované: 23:44
Michal Ďuriš Foto: ,
Autorom jediného gólu Spartaka na pôde Nordsjaellandu bol Michal Ďuriš (na snímke s brankárom Andreasom Hansenom).
debata

Víťazovi Slovenského pohára sa tak podarilo získať v štvrtom zápase skupinovej fázy prvý bod. Slovenský tím však stratil šancu na postup do vyraďovacej fáze a s jedným bodom figuruje na dne tabuľky H-skupiny.

Tú vedie s deviatimi bodmi Fenerbahce Istanbul. V ďalšom programe EKL nastúpia Trnavčania 30. novembra proti bulharskému Ludogorcu Razgrad.

Gašparík, Thorup a Ďuriš po zápase Trnavy s Nordsjaellandom
Video
Tréner Trnavy Michal Gašparík hodnotí zápas s Nordsjaellandom. Vo Farume, vo štvrtok 9. novembra 2023. Nasledujú tréner Nordsjaellandu Johanes Thorup a hráč Spartaka Michal Ďuriš.

Domáci nepotvrdili úlohu favorita a jediný gól dali z penalty. Spartak naopak svedomito bránil a nenechal sa stiahnuť na súperovu polovicu bez lopty. O vyrovnávajúci gól sa postaral v 64. minúte Michal Ďuriš.

H-skupina Európskej konferenčnej ligy, 4. kolo:
FC Nordsjaelland – FC Spartak Trnava 1:1 (1:0)
Góly: 32. Ingvartsen (z 11 m) – 61. Ďuriš. Rozhodovali: Al Emara – Valjakka, Mantere (všetci Fín.). ŽK: Schjelderup – Paul, Takáč, Procházka
Nordsjaelland: Hansen – Hey, Nagalo, Jensen-Abbew, Frese – Nygren (70. Schjelderup), Tverskov, Svensson (70. Sertdemir) – Rasmussen (64. Dorgeles), Ingvartsen, Osman (90.+3. Schandorf)
Trnava: Takáč – Koštrna, Kóša, Štetina, Daniel – Bukata (73. Procházka), Zeljkovič Bainovič – Ofori, Ďuriš (83. Paur), Azango (75. Štefánik)

Ludogorec Razgrad – Fenerbahce Istanbul 2:0 (1:0)
Góly: 18. Piotrowski, 90.+2. Cruz. Rozhodovali: Berka – Nádvorník, Vlček (ČR), ŽK: Nedjalkov, Goncalves, Vidal – Crespo, Zajc, Oosterwolde
Ludogorec: Sluga – Witry, Verdon, Russo, Nedjalkov – Naressi (72. Delev), Piotrowski, Goncalves – Vidal, Duah (72. Cruz), Tekpetey (78. Chouiar)
Fenerbahce: Livakovič – Osayi-Samuel, Akcicek, Oosterwolde, Kadioglu – Yuksek, Crespo (77. Nayir), Zajc (63. Szymanski) – Kent (63. Kahveci), Batshuayi, Tadič (77. Ünder)

Standings provided by Sofascore

Domáci hrali na začiatku podľa očakávania riskantne, trnavskí hráči sa však držali na svojich pozíciách a tak ich súper posunul hru vyššie. To viedlo k prvej vážnej šanci, keď vystrelil Nygren tesne vedľa z hranice malého vápna po peknej kombinácii. V 10. minúte sa dostal k prvej strele aj Spartak. Bukata to skúsil z hranice šestnástky, no mieril mimo.

O chvíľu skúsil pozornosť vysunutého brankára Hansena z polovice ihriska, no neúspešne. Vzápätí prišiel gól od domáceho kapitána Ingvartsena, skóroval však z ofsajdu. Vtedy začal ofenzívny tlak Nordsjaellandu, ktorý ťažil najmä z dobrých fyzických súbojov a opakovane sa dostával do šestnástky. Operoval najmä cez krídelníka Osmana, ten dal naľavo zabrať Danielovi, Štetinovi a dôležitý zákrok vytiahol aj brankár Takáč.

Štetina nemal ďaleko od gólu z priameho kopu v 23. minúte a hneď na to mieril tesne vedľa žrde aj Osman na druhej strane. Takáč sa blysol aj proti prenikajúcemu Ingvartsenovi, na pokutový kop kapitána však už nestačil. Hostia sa k nemu dostali po polhodine hry po ruke Ďuriša. Dánsky kanonier usadil loptu do ľavého dolného rohu a Takáč predpokladal opačný zámer. Inkasovaný gól vyhodil obranu „Bílich andelov“ trocha z tempa, súper to však nevyužil.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Nastúpi zranený Lobotka proti Islandu a Bosne? Calzona nominoval aj oporu Slovana

V jedinej ofenzívne silnej epizóde Spartaka poslal o chvíľu prudkú a nebezpečnú strelu pod brvno kapitán hostí Koštrna. Brankár Hansen si s ňou poradil a o chvíľu sa jeho spoluhráči takmer postarali o lacný gól v sieti Spartaka. Odkop domácich spred vlastnej brány neodhadol Kóša a veľkú šancu Rasmussena opäť zažehnal Takáč.

Na začiatku druhého dejstva boli herne iniciatívne obe strany. Hostia mali snahu zaskočiť Hansena z diaľky, s pokusmi domácich si poradila defenzíva Spartaka. Ten sa po chvíli dokázal udržať na polovici súpera a po necelej hodine hry zakončil Azango.

Erling Haaland Čítajte viac Súper šokoval prekvapeného Haalanda. Za nevinnú žiadosť sa dostal pod paľbu

Bol v ofsajde, no o dve minúty neskôr už skóroval Ďuriš. Gól padol po rohovom kope, ktorý rozohral Bainovič na Oforiho. Ghanský stredopoliar následne poslal loptu pred bránu a Hansen už nestačil na prudkú Ďurišovu hlavičku. Situáciu ešte preveroval systém VAR pre možný ofsajd. Po inkasovaní vyvinuli ofenzívnu snahu opäť hostia, chýbala im však presnosť a dôslednosť. V tom čase pristúpili obaja tréneri k viacerým striedaniam.

Thorup preskupil najmä stred poľa a Gašparík vystriedal navrátilca Bukatu, ktorého nahradil Procházka. Hru zdržalo ku koncu zápasu zranenie brankára Hansena, bol však schopný pokračovať. Nevýrazný prejav Nordsjaellandu v útoku sa začal v úplnom závere prejavovať na nervozite domácich hráčov. V nadstavení opanovali polovicu súpera, triumf však nevybojovali.

hlas po zápase /zdroj: TASR/:
Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Nordsjaelland ukázal svoju domácu kvalitu v prvom polčase, bolo to náročné a ukázali veľkú individuálnu silu. My sme zmenili systém, prešli sme na štyroch obrancov a myslím si, že nám to dosť sadlo. Domáci mali síce šance, ale tie vznikali po individuálnych akciách. Tie situácie sme nakoniec ustáli, smolný moment bola penalta, ale v podstate som nemal chalanom v šatni čo povedať. Po štandardke nám vyšiel signál a možno sme boli v druhom polčase aj nebezpečnejší tím. Záver bol možno trocha hektický, aj ten sme však ustáli.“

B-skupina:
Breidablik – KAA Gent 2:3 (2:1)
Góly: 16. a 18. Svanborsson – 6., 54. a 70. Orban (druhý z 11 m)

Zorja Luhansk – Maccabi Tel Aviv 1:3 (0:3)
Góly: 74. Horbač – 7. Luckassen, 26. a 44. Peretz

Standings provided by Sofascore

C-skupina:
Viktoria Plzeň – Dinamo Záhreb 1:0 (1:0)
Gól: 35. Chorý (z 11 m)
/E. Jirka (Plzeň) hral do 90.+1 minúty a dostal ŽK/

FC Astana – FC Ballkani 0:0

Standings provided by Sofascore

D-skupina:
Besiktas Istanbul – Bodö/Glimt 1:2 (0:1)
Góly: 64. Bingöl – 38. a 49. Moumbagna, ČK: 90.+3 Uysal (Besiktas) po druhej ŽK

Club Bruggy – FC Lugano 2:0 (0:0)
Góly: 62. Thiago (z 11 m), 90.+6 Vanaken

Standings provided by Sofascore

E-skupina:
Legia Varšava – HŠK Zrinjski Mostar 2:0 (2:0)
Góly: 14. Augustyniak, 30. Joseu (z 11 m)

Aston Villa – AZ Alkmaar 2:1 (0:0)
Góly: 61. Carlos, 81. Watkins – 52. Pavlidis

Standings provided by Sofascore

F-skupina:
Ferencváros Budapešť – KRC Genk 1:1 (0:0)
Góly: 48. Pešič – 62. Munoz
/P. Hrošovský (Genk) odohral celý zápas/

Čukarički – ACF Fiorentina 0:1 (0:1)
Gól: 8. Nzola (z 11 m)

Standings provided by Sofascore

G-skupina:
PAOK Solún – FC Aberdeen 2:2 (1:1)
Góly: 23. Taison, 67. Samatta – 14. Duk, 70. McGrath

HJK Helsinki – Eintracht Frankfurt 0:1 (0:1)
Gól: 31. Chaibi

Standings provided by Sofascore
Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....
debata chyba
Viac na túto tému: #Európska konferenčná liga #FC Spartak Trnava #FC Nordsjaelland