Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jankecha sklamali niektorí jeho zverenci, pochválil Guédého a Salátu

Tréner slovenského futbalového vicemajstra ŠK Slovan Bratislava Jozef Jankech na tlačovej konferencii po štvrtkovom prvom zápase play-off (4. predkolo) Európskej ligy UEFA 2010/2011, v ktorom "belasí" prehrali na Pasienkoch s VfB Stuttgart 0:1, nešetril kritikou na adresu niektorých svojich zverencov. Sklamali ho útočník Jakub Sylvestr, Peter Jánošík, obranca Marián Had i Erik Grendel.

19.08.2010 22:13
Jozef Jankech Foto:
Niekdajší kormidelník Slovana Jankech zarábal na lavičke národného tímu tisíc eur mesačne.
debata (1)

„Hadovi budem vyčítať faul v závere stretnutia na súperovej polovici. Dostal druhú žltú kartu a nebude k dispozícii v budúcotýždňovej odvete. Taký skúsený hráč si nesmie dovoliť takéto zaváhanie. Nie som a ani nebudem nikdy spokojný s takýmto výkonom. Očakával som viac najmä od Sylvestra a Grendela. Jánošík zase urobil katastrofálnu chybu, keď išiel do sklzu a minul loptu i hráča,“ kritizoval skúsený tréner Jankech svojich zverencov.

„Sylvestr nemôže dať gól, keď nevystrelí na bránku. Mal síce niekoľko príležitostí, ale väčšinou si zasekol loptu, alebo ju stratil. Síce veľa nabehal a pomohol mužstvu tým, že podržal loptu vpredu, ale jeho úlohou je strieľať góly. Je predsa útočníkom a niekto góly musí streliť.“ Jankech však nielen kritizoval, ale na záver pochválil výkony Guédého a Salátu. „Obaja hrali štandardne výborne. Guédé vybojoval veľa lôpt a Saláta bol tradične vynikajúci vo vzduchu,“ zhodnotil kormidelník „belasých“.

Veľkou slabinou slovanistov bolo nepremieňanie gólových príležitostí. Šancu skórovať mal v prvom polčase navrátilec do zostavy a kapitán mužstva Martin Dobrotka. V druhom dejstve si vypracovali príležitosti Grendel, Bagayoko, Filip Kiss aj Ivana. V koncovke však zlyhali, alebo im v skórovaní zabránil hosťujúci gólman Sven Ulreich.

„Ak chceme uhrať dobrý výsledok s takým kvalitným súperom, musíme premeniť šance. Lepšie musíme hrať smerom dopredu. V útoku sa nedarilo najmä naším kľúčovým hráčom, teda tým, ktorí hrali dobre v predchádzajúcich stretnutiach. Nevešiame však hlavu. V odvete sa pokúsime uhrať lepší výsledok, aj keď si všetci uvedomujeme, že to bude veľmi náročné,“ neskrýval odvážne ambície Jozef Jankech.

Ten v závere stiahol z ihriska trápiaceho sa Sylvestra a namiesto neho poslal do hry uzdraveného veterána Samuela Slováka. Ani skúsený bývalý slovenský reprezentant však nedodal očakávané oživenie. „V našej hre bolo veľa nepresností, zbytočne sme strácali lopty. Škoda, že ani Samo Slovák nepriniesol nejaký impulz. Máme veľa zranených hráčov. Nechcem sa na to vyhovárať, ale pravda je, že potrebujeme takých hráčov, ktorí budú oporami, keď naskočia do zápasu. Chlapcov nechcem podceňovať alebo im nejakým spôsobom ubližovať. Oni na sebe makajú tvrdo na tréningoch, ale pri dvoch zápasoch týždenne potrebujeme ešte viac. Ak sa situácia nezmení, budeme mať problémy aj so slovenskými mužstvami,“ uzavrel Jankech.

Odvetné stretnutie play-off EL UEFA 2010/2011 medzi Slovanom a Stuttgartom sa uskutoční budúci štvrtok v Nemecku.

1 debata chyba