Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Balotelliho nenávidia aj vlastní fanúšikovia a spoluhráči

Napäté vzťahy medzi útočníkom Interu Miláno Mariom Balotellim a fanúšikmi klubu mali kontroverzné pokračovanie v závere semifinále futbalovej Ligy majstrov proti Barcelone. Devätnásťročný taliansky mládežnícky reprezentant ghanského pôvodu po víťazstve 3:1 na protest proti piskotu priaznivcov hodil na zem dres a odišiel do kabíny bez toho, aby sa zúčastnil osláv na trávniku.

21.04.2010 15:29
Mario Balotelli Foto:
Gesto Maria Balotelliho smerom k fanúšikom.
debata (4)

Balotelli, ktorý je takmer na všetkých štadiónoch vrátane San Sira, terčom rasistických útokov fanúšikov kvôli svojej tmavej pleti, odohral poslednú štvrťhodinu zápasu. Po niekoľkých skazených akciách ho fanúšikovia vypískali, na čo mladý útočník reagoval nadávkami, ktoré sa dali v televízii z jeho úst vyčítať, a svojim osobným protestom po zápase.

Naštval tým nielen fanúšikov, ktorí sa ho podľa denníka Gazzetta dello Sport ešte pokúsili napadnúť pri odchode v garážach štadióna, ale aj spoluhráčov a vedenie klubu. „To, čo sa stalo, bolo naozaj škaredé,“ povedal tréner José Mourinho, ktorý už v tejto sezóne vyradil talentovaného, ale horkokrvného hráča na päť zápasov z kádra.

„On je ako dieťa, poznám to, sám mám tri deti,“ poznamenal Balotelliho spoluhráč Dejan Stankovič. „S fanúšikmi si nesadol, ale to ja pred dvoma alebo troma rokmi tiež nie. Reagoval zle, ale stále má čas a ja som optimistom. Je lepšie byť diplomatický …“ dodal srbský záložník.

Podľa jedného zo šéfov Interu Ernesta Paolilla čaká Balotelliho disciplinárne konanie. Mladý hráč sa však už bezprostredne po odchode z trávnika nevyhol zrejme prísnemu pokarhaniu od jedného zo šéfov kabíny Marka Materazziho, ktorý ho „prepadol“ ešte v tuneli.

„Niečo také som v živote nevidel. Mal ho nechať tak a vrátiť sa na trávnik oslavovať. Keby na mňa Materazzi takto nabehol, do dvoch sekúnd by som ho striasol,“ povedal útočník Barcelony Zlatan Ibrahimovič, ktorý do Španielska prestúpil vlani v lete práve z Interu .

4 debata chyba