Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapo zostrelil Slovan. Štyri góly mu dal pred ním len známy kanonier

Jeho prednosťou je najmä rýchlosť. Fandí Liverpoolu a Dortmundu, obdivuje Ronalda a Mbappého. Vyniká vo viacerých športoch a keby nehral futbal, vrhol by sa na atletiku.

07.11.2022 14:15
SR Futbal FL 17. kolo Žilina Slovan ZAX Foto: ,
Gólová oslava žilinských futbalistov v zápase proti Slovanu.
debata (1)

Od pätnástich rokov vyrastal v žilinskej akadémii. V nedeľu večer predviedol zatiaľ svoj najvýraznejší individuálny výkon. Štyrmi gólmi zostrelil Slovan.

Výhra po siedmich týždňoch

Adrián Kaprálik sa stal jedenástym strelcom, ktorý v slovenskej lige dal v jednom zápase štyri góly. Zo všetkých je najmladší, má len 20 rokov a 5 mesiacov.

„Bol odvážny a presný,“ pochválil ho tréner Jaroslav Hynek. V klube od talentovaného Oravčana čakajú viac gólov. Do nedele nastúpil v 74 ligových zápasoch, ale skóroval len osemkrát. Priemerne raz v každom deviatom stretnutí…

"Konečne sme vyhrali a to je pre nás teraz najpodstatnejšie. Štyri góly som nielen v lige, ale ani v inom zápase za mužov ešte nikdy nedal.

Nemôžem sa po takom zápase cítiť lepšie. Ďakujem celému tímu, na Slovan sme sa výborne pripravili," reagoval po zápase Kapo, ako ho kamaráti volajú.

Žilinčania zlomili zlú sériu, z výhry sa tešili po siedmich týždňoch, pred Slovanom prehrali štyri zápasy za sebou, naposledy prepadli v Zlatých Moravciach (0:4). „Teraz sa nám bude azda pracovať lepšie,“ dodal Hynek.

Slovan: najhoršia ligová jeseň

Slovan sklamal nielen zahanbujúcou prehrou, ale aj bezduchým výkonom. To, že vo štvrtok hral zápas vo Vilniuse, vyznieva len ako chabá výhovorka. Má široký káder, neporovnateľné podmienky s väčšinou ostatných tímov, mohol by v súťaži postaviť aj dve jedenástky.

SR Futbal FL 17. kolo Žilina Slovan ZAX Čítajte aj Vyvodí dôsledky? Weiss reaguje na facku v Žiline

„Neočakával som možno až takýto krutý priebeh, no po ťažkých a emočných pohárových zápasoch niekedy prichádza práve niečo takéto,“ hľadal vysvetlenie zlyhania tréner Vladimír Weiss.

Jeho tím prežíva najhoršiu ligovú jeseň za posledných päť rokov. Po prvej polovici súťaže má na konte už tri prehry. Už teraz ich je viac ako na konci troch z uplynulých štyroch majstrovských ročníkov.

Podľahol nováčikovi z Podbrezovej (1:2), pred mesiacom Trenčínu, ktorý predtým päť zápasov po sebe nevyhral (0:4) a teraz Žiline, ktorá bola v podobnej situácii ako Trenčania a prepadala sa v tabuľke.

Vysoká prehra Slovana v Žiline Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Matúš Rusnák zo Žiliny sa snaží zastaviť Juraja...

Nezdolal ani najväčších súperov – s Dunajskou Stredou remizoval 1:1 a s Trnavou hral bez gólov.

V Žiline vyrukoval so všetkými svojimi esami, na ihrisku sa objavil aj nedávno potrestaný Šaponjič, ktorý je opäť členom prvého tímu. Weiss tentoraz nechystá tvrdšie opatrenia.

„Nebudem vyvodzovať nejaké fatálne dôsledky alebo niečo iné, keďže viem, že futbal prináša aj takéto zápasy,“ vyhlásil.

Napriek viacerým zaváhaniam jeho zverenci stále vedú tabuľku. V jesennom finiši absolvujú ešte tri zápasy. Už v stredu sa predstavia v Stropkove vo 4. kole Slovenského pohára – Slovnaft Cupu a v nedeľu doma privítajú Ružomberok.

Zostal im ešte rest z 10. kola. Vo štvrtok 24. novembra uzavrú tohtoročný program súbojom so Zlatými Moravcami-Vrábľami na Tehelnom poli.

Napodobnil Suáreza spred 13 rokov

Kaprálik napodobnil hviezdneho uruguajského zakončovateľa Luisa Suáreza, ktorý bol až do nedele posledným hráčom, ktorý dokázal streliť Slovanu štyri góly.

Bolo to v play off Európskej ligy 2009/2010, keď si Suárez obliekal dres holandského Ajaxu Amsterdam. (SITA)

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Adrián Kaprálik