Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zázračných 49 sekúnd na Tehelnom poli. Slovan uspel a dorovnal Bazilej

Futbalisti bratislavského Slovana vyhrali v 5. kole Európskej konferenčnej ligy nad FC Pjunik 2:1. Domáci otočili nepriaznivé skóre v priebehu necelej minúty zásluhou gólov Gurama Kašiu a Erica Ramireza.

27.10.2022 22:54 , aktualizované: 23:33
Sr Futbal EKL 5. kolo Skupina H BAX Foto: ,
Eric Ramirez (chrbtom) a Myenty Abena sa tešia medzi fanúšikmi po strelení gólu víťazného gólu na 2:1 počas zápasu 5. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Pjunik Jerevan.
debata (21)

Hráči Slovana sa výrazne priblížili k postupu do play off, pred záverečným kolom sú na 2. mieste tabuľky a 3. novembra budú mať na ihrisku Žalgirisu Vilnius všetko vo vlastných rukách.

Skóre otvoril v 64. minúte Eugeniu Cociuc, ktorý skóroval z pokutového kopu po faule brankára Adriána Chovana. Domáci mali väčšinu zápasu navrch, no v závere to už vyzeralo, že postup si zaistí ich súper. V 84. minúte však začal bleskový obrat Kašia a následne využil chybu hosťujúceho brankára Ramirez.

Nevídaný obrat Slovana proti Pjuniku v obrazoch Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Po veľkej chybe a následnom faule brankára...

Slovan má na konte osem bodov rovnako ako FC Bazilej, ktorý remizoval so Žalgirisom 2:2, disponuje však lepšou bilanciou vzájomných zápasov, no v tabuľke aktuálne rozhoduje vyšší počet strelených golov v podaní Bazileja. Pjunik získal o dva body menej a šancu zabojovať o jarnú časť má ešte aj Vilnius s piatimi bodmi.

Európska konferenčná liga – H-skupina:
ŠK Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 2:1 (0:0)
Góly: 84. Kašia, 85. Ramirez – 64. Cociuc (z 11 m). Rozhodovali: Schüttengruber – Brandner, Steinacher (všetci Rak.), ŽK: Chovan, Ramirez, Zmrhal – Bratkov, Jurčenko, 15.783 divákov
Slovan: Chovan – Medveděv (71. Ramirez), Kašia, Abena, Lovat (71. Pauschek) – Mustafič (86. Agbo), Kucka – Zmrhal, Weiss ml. (75. Green), Čakvetadze (86. De Marco) – Čavrič
Pjunik: Jurčenko – Gonzalez, Milijkovič, Baranov, Juninho (62. Kovalenko) – Dašjan, Cociuc (77. Spirovski), Bratkov, Harutjunjan (71. Karasjuk) – Jurčič (80. Karapetjan), Otubanjo (46. Diop)

Do zápasu vstúpili iniciatívne domáci, prvú väčšiu šancu si vytvoril Čavrič, ktorý sa dokázal uvoľniť v zhustenom priestore a pred bránkou sa snažil nájsť Kucku. Ten však na loptu nedosiahol. O chvíľu to z diaľky skúsil Lovat a postaral sa o prvý rohový kop svojho tímu, no „belasí“ z neho vážnejšie bránku Jurčenka neohrozili.

Pablo Marí Arsenal Čítajte viac Fatálny atak v Miláne. Hráča Arsenalu pobodali, ďalšia obeť zomrela

Obrana domácich si s niekoľkými pokusmi o prechod súpera do útoku poradila. Slovan mal ešte niekoľko šancí, obrane hostí spôsobil dvakrát problémy Zmrhal, v 14. minúte najskôr Jurčenkovi vypadla jeho prudká strela zo strednej vzdialenosti a o chvíľu tesne minul center na hranicu malého vápna.

Do polčasu sa už nič výraznejšie nestalo – Slovan na súperovu obranu nič nevymyslel a Pjunik nedokázal ťažiť zo svojej výraznejšej aktivity v útoku.

„Belasí“ nastúpili do druhého polčasu naplno, do dvoch veľkých šancí sa dostali v priebehu necelých piatich minút. Ako prvý to skúsil Zmhral a vyrazenú loptu mohol poslať do siete kapitán Weiss, ktorý netrafil bránku. Ďalšia veľká šanca sa skončila rohovým kopom. Prvý zákrok zazanamenal v 55. minúte Chovan, keď ho z blízka preveril Dašjan.

Andres Iniesta Čítajte viac Hviezdny Iniesta úprimne o boji s depresiou: Stratil som chuť žiť

Už o chvíľu bol brankár domácich v súboji so striedajúcim Diopom, ktorý mal šancu v úniku. Senegalčan skončil na zemi a hlavný rozhodca odpískal penaltu a udelil Chovanovi žltú kartu. Následný pokutový kop premenil Cociuc.

Slovan sa okamžite začal snažiť o vyrovnanie, obrovskú šancu nevyužil Čavrič, ktorý dostal výstavný center od Lovata. O vyrovnávajúci gól sa postaral Kašia, keď sa presadil v skrumáži pred bránkou. Do minúty pridal víťazný gól striedajúci Ramirez, keď využil zaváhanie obrany hostí. Domáci vydržali veľký tlak súpera v nadstavenom čase a odplatili súperovi prehru z prvého zápasu.

hlasy po zápase (zdroj: RTVS):
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Urobili sme jednu veľkú chybu, ktorou sme skoro prehrali, ale podali sme vynikajúci výkon. Už málokto veril, že to otočíme, ale toto mužstvo má silu. Ľudia nám fantasticky pomohli, dali sme druhý gól po ich chybe, to patrí k futbalu. Zaslúžene sme vyhrali, v závere sme to mohli stratiť, futbal je o detailoch. Boli sme lepší počas celého zápasu. Skupina je vyrovnaná, v poslednom kole sa rozhodne o všetkom.“
Jaromír Zmrhal, krídelník Slovana: „Odohrali sme kvalitný zápas, vytvorili sme si mnoho šancí, oni ich toľko nemali. Prehrávali sme 0:1, v závere to bola hra na nervy, ale sme radi, že sme to dokázali otočiť.“

Výsledok druhého zápasu H skupiny:
FC Bazilej – Žalgiris Vilnius 2:2 (2:1)
Góly: 2. Diouf, 18. Zeqiri – 43. a 62 Oyewusi. Rozhodoval: Palabiyik (Tur.), ŽK: Xhaka, Burger (obaja Bazilej)
Bazilej: Hitz – Xhaka, Comas (72. Pelmard), Adams, Katterbach – Frei (68. Burger), Diouf – Males, Amdouni (58. Ndoye), Millar – Zeqiri (58. Fink)
Vilnius: Gertmonas – Mamič, Pavelič, Kazukolovas, Bopesu – Buff (69. Verbickas), Gorobsov, Miličkovič (46. Kyeremeh), Ourega – Oyewusi (84. Burba), Oliveira (69. Kazlauskas)

Standings provided by Sofascore
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Program a výsledky Slovana v EKL

8. septembra (21.00): Slovan Bratislava – Žalgiris Vilnius 0:0
15. septembra (18.45): Pjunik Jerevan – Slovan Bratislava 2:0
6. októbra (21.00): FC Bazilej – Slovan Bratislava 0:2
13. októbra (18.45): Slovan Bratislava – FC Bazilej 3:3
27. októbra (21.00): Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 2:1
3. novembra (18.45): Žalgiris Vilnius – Slovan Bratislava 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Európska konferenčná liga #fc pjunik