Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka ako na veľkom futbale. Slovanisti si vyčítajú najmä jednu vec

Bol to jeho najlepší zápas v drese Slovana. Od príchodu z Watfordu sa herne hľadal, ale v dvojzápase proti Bazileju ukázal, čím je pre mužstvo cenný.

14.10.2022 06:45
Vladimír Weiss Foto: ,
Strelec vyrovnávajúceho gólu Slovana Vladimír Weiss oslavuje gól s Jurajom Kuckom.
debata

Juraj Kucka bol jednou z ústredných postáv remízovej bitky futbalového Slovana proti Bazileju (3:3) vo štvrtkovom súboji skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

Belasí otočili z 0:1 na 3:1, ale tri body nezískali, čo 35-ročného harcovníka veľmi mrzelo.

„Pred zápasom by sme bod brali, ale teraz sa máli. Urobili sme chyby, ako by sme prestali hrať po našom treťom góle. Veľká škoda, že sme prišli o dva body. Ďakujem divákom, atmosféra bola vynikajúca. Cítil som sa ako na veľkom futbale,“ povedal po stretnutí Kucka.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss: Som smutný, že sme nevyhrali. Takýto futbal si ľudia zapamätajú

Slovenský reprezentant dokázal v úvode druhého polčasu skórovať. Rohový kop kapitána Vladimíra Weissa ml. usmernil do siete.

„Nabehol som si na prednú žrď a vyšlo to. Musíme sa pozerať na seba, skupina je otvorená. Môžeme postúpiť, ale treba nám zbierať body,“ reagoval Kucka.

Ďalším gólovým hrdinom bol Aleksandar Čavrič. Ten prispel k minulotýždňovej výhre 2:1 v Bazileji a parádne zakončil aj vo štvrtok.

Tehelné pole takmer explodovalo, keď samostatný únik po vynikajúcej prihrávke Tigrana Barseghjana zakončil gólovou bodkou.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Poltucet gólov na Tehelnom poli. Slovan stratil náskok, s Bazilejom remizoval

"Škoda, veľmi ma to mrzí. Mysleli sme si, že už máme tri body, ale oni nás potrestali, lebo sme prestali hrať. Bol to iný zápas ako v Bazileji. Tam nás podcenili a nechali nám priestor. V oboch stretnutiach sme boli lepší ako oni“ vyhlásil Čavrič.

Srbského útočníka potešilo, že belasí sa vzchopili. Bodovo aj gólovo. Po dvoch stretnutiach, v ktorých vyšli strelecky naprázdno, nasúkali Bazileju päť gólov. Ofenzívu pochválil aj obranca Lukáš Pauschek.

„Potešilo to. V prvých dvoch zápasoch sme nedali ani gól a teraz to prišlo. Je to veľké pozitívum. Už predtým sme sa trápili v koncovke. Dúfam, že sa to bude hráčom vpredu sypať aj naďalej,“ reagoval Pauschek.

Dávid Hancko Čítajte viac Hancko po lige skóroval aj v Európe, Trabzonspor s Hamšíkom sfúkol Monaco

Čím to je, že Slovan sa na silnejších súperov vytiahne a proti slabším mu to nejde? "Predtým som nevedel odpovedať na túto otázku a neviem ani teraz. Netuším, čím to je…“

Pauschek a spol. na to musia prísť, majú na to dva týždne. Posledný októbrový štvrtok na Tehelné pole pricestuje Pjunik Jerevan, ktorému má Slovan čo vracať.

Skupinu zavŕšia zverenci Vladimíra Weissa st. opäť v roli mierneho favorita na ihrisku Žalgirisu Vilnius (3.novembra). Litovský majster včera zdolal toho arménskeho 2:1 a totálne zamotal H-skupinu.

Michal Tomič Čítajte viac Slovácko šokovalo favorita, k obratu zavelil Slovák. Slavia opäť padla

Postúpiť z nej môžu všetci, pričom Slovan má najprijateľnejší zvyšný program. Ako jediný si totiž odbil obe stretnutia proti Bazileju. Prekvapujúco ho práve tie udržali v hre o postup.

"Ľudia nás nakopli. Verím, že prídu aj proti Jerevanu. Možno sa im to nezdá, ale veľmi nám pomáhajú,“ doplnil Pauschek.

"Ďakujeme ľudom. Budem si to pamätať veľmi dlho. Po góle štadión takmer explodoval. Len ma mrzí, že sme nedokázali vyhrať,“ uzavrel Čavrič.

Zápas Európskej konferenčnej ligy Slovan - Bazilej Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Bazileja zapaľujú dymovnice pred...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Program a výsledky Slovana v EKL

8. septembra (21.00): Slovan Bratislava – Žalgiris Vilnius 0:0
15. septembra (18.45): Pjunik Jerevan – Slovan Bratislava 2:0
6. októbra (21.00): FC Bazilej – Slovan Bratislava 0:2
13. októbra (18.45): Slovan Bratislava – FC Bazilej 3:3
27. októbra (21.00): Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 2:1
3. novembra (18.45): Žalgiris Vilnius – Slovan Bratislava 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Juraj Kucka #Lukáš Pauschek #FC Bazilej #Aleksandar Čavrič #Európska konferenčná liga