Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbytočný hráč. Skončil si, schytáva Ronaldo. Jubilejný gól nedal ani z tutovky

Futbalisti Manchestru United zareagoval na prehru z víkendového mestského derby proti Manchestru City (3:6) triumfom 3:2 v skupinovej časti Európskej ligy na pôde cyperského klubu Omonia Nikózia, aj keď v polčase prehrával 0:1.

07.10.2022 12:01
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo po zahodenej šanci v Nikózii.
debata

Všetky góly „červených diablov“ strelili striedajúci hráči – dva Marcus Rashford a jeden Anthony Martial.

„Náhradníci dnes mali veľký vplyv na výsledok a to je naozaj dobré. Posilňuje to tím,“ uviedol tréner Erik ten Hag.

Jeho zverenci sú po troch dueloch E-skupiny na 2. pozícii so šiestimi bodmi a o tri body za španielskym Realom Sociedad San Sebastián.

728638750 Čítajte aj Manchester United sa triasol o výsledok. Hamšík s Trabzonom prehral

Celé stretnutie odohral Cristiano Ronaldo. Síce prihrával na gól, no svojho jubilejného 700. v klubovej kariére sa nedočkal.

Bol k nemu blízko, keď mu pred odkrytú bránku prihral Diogo Dalot, no veľkú šancu z piatich metrov nepremenil – trafil len tyč. Neskóroval ani z ďalších príležitostí, svoju frustráciu neskrýval.

„Obraňoval som Ronalda, ale už s tým prestávam. Obávam sa, že skončil,“ vybral portál sportbible.com reakciu jedného z fanúšikov na twitteri.

„Je smutné vidieť túto verziu Ronalda. Spolu s Malaciom, Sanchom a Casemirom sú zbytoční,“ pridali sa ďalší kritici.

Uniknuté výsledky Zlatej lopty 2022 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
13. João Cancelo (Port./Manchester City).

Líder anglickej Premier League, londýnsky Arsenal, zvíťazil aj v druhom zápase A-skupiny, na domácom štadióne zdolal nórsky FK Bodo/Glimt 3:0. Strelecky sa presadili Eddie Nketiah, Rob Holding a Fabio Vieira.

„Kanonieri“ vedú skupinu s plným počtom šiestich bodov, druhé Bodo/Glimt má štyri body z troch duelov. Taliansky AS Rím si pripísal druhú prehru v treťom stretnutí C-skupiny, doma podľahol zatiaľ bezchybnému španielskemu Betisu Sevilla 1:2 a patrí mu tretia priečka s tromi bodmi.

Slavia? Akoby bola na začiatku

Futbalisti Slavie Praha si prehrou v Európskej konferenčnej lige s rumunským tímom CFR Kluž 0:1 skomplikovali situáciu v G-skupine.

Podľa stredopoliara Petra Ševčíka sú to stratené body, ktoré môžu rozhodovať: „Nemáme z toho zápasu nič, ale budeme hrať do posledného kola,“ poznamenal pre klubovú stránku.

SR Bratislava šport Futbal FL 10. kolo titul Slovan Trenčín B Čítajte aj Slovanu podal pomocnú ruku stratený syn. So symbolickým tetovaním

Slavia bola favorit zápasu, v domácom prostredí ju k potvrdeniu sľubnej pozície v skupine hnalo vyše 18-tisíc divákov. Hoci boli domáci strelecky aktívnejší (21:12, z toho na bránku 8:3), z víťazstva sa po góle bývalého útočníka Trenčína Rangela Jangu zo 45. minúty tešili hostia.

Pre Slaviu to bola prvá domáca prehra v sezóne. Trénera Jindřicha Trpišovského mrzela realizácia ofenzívnych akcií. „V situáciách mimo pokutového územia si poradíme pokojne a suverénne, ale keď sa blížime do šance, tak si to neužijeme a začneme zmätkovať,“ poznamenal.

Po treťom kole, ktoré znamenalo polovicu programu v základných skupinách, je situácia v „géčku“ vzácne vyrovnaná, keď všetky štyri tímy majú po štyri body a nulový rozdiel v počte strelených a inkasovaných gólov.

Jindřich Trpišovský. Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia
Jindřich Trpišovský Jindřich Trpišovský.

Podľa trénera Trpišovského má český tím naďalej ambíciu zvíťaziť v skupine a postúpiť priamo do osemfinále.

„Opticky sme na tom horšie, pretože dva z troch zostávajúcich zápasov odohráme vonku. Je to akoby sme teraz začínali od začiatku,“ poznamenal Trpišovský, ktorému naďalej chýbal zranený slovenský útočník Ivan Schranz. Slavia nastúpi na ďalší zápas v EKL práve na ihrisku rumunského tímu.

„Očakávam podobný priebeh, no my potrebujeme väčšiu kvalitu. Na výkon môžeme nadviazať, no musíme byť efektívni a vyvarovať sa chýb v defenzíve,“ pripomenul Trpišovský.

728664446 Čítajte viac Krásne choreo aj radosť belasých. Pozrite si, ako sa rodilo víťazstvo
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United #Omonia Nikózia