Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Preklial si tento tím! Fanúšikovia United hromžia na Ronalda

Futbalistom Manchestru United nevyšiel vstup do skupinovej fázy Európskej ligy.

09.09.2022 11:25
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Sklamaný Cristiano Ronaldo v zápase proti Realu Sociedad.
debata

Vo štvrtok prehrali doma so španielskym Realom Sociedad San Sebastián 0:1 a prerušili šnúru štyroch víťazstiev za sebou.

Iba druhýkrát v sezóne figuroval v základnej zostave domácich Cristiano Ronaldo, ale ani on sa proti pevnej obrane súpera nedokázal presadiť.

Portugalský útočník predtým naposledy nastúpil od začiatku zápasu ešte 13. augusta pri prehre s Brentfordom 0:4.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach sa aj preto pri kritike opierajú o ten istý motív. „Ronaldo preklial tento tím! Vždy, keď je v základe, prehrávame,“ pripomenul jeden z priaznivcov zápas ligový spomínaný výbuch s Brentfordom.

Proti San Sebastianu jeho gólovú hlavičku z 35. minúty vymazal ofsajdový verdikt a po prestávke rozhodli hostia o cennom triumfe po kontroverznej penalte – Lisandrovi Martínezovi sa lopta od kolena do ramena a po konzultácii s VAR nariadil rozhodca pokutový kop. Po necelej hodine hry ho premenil Brais Méndez.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Dúbravka sa prizeral prehre na Old Trafforde. Padli aj tímy Hancka a Hamšíka

"Momentálne je iba veľmi málo šťastnejších ľudí ako som ja. Vedeli sme, že máme proti sebe mimoriadne silného rivala, ktorý má skvelých hráčov, no nebáli sme sa a sústredili sme sa na svoju hru.

Som veľmi spokojný s výkonom mužstva, je to pre nás cenný úspech. Musíme však zostať pri zemi a sústrediť sa na ďalšie zápasy," povedal pre španielske médiá kouč španielskeho tímu Imanol Alguacil.

Kormidelník United Erik ten Hag sa po zápase pred médiá nepostavil, keďže vedenie klubu zrušilo všetky pozápasové mediálne aktivity v reakcii na úmrtie Alžbety II.

Londýn, Alžbeta, West Ham Čítajte viac Tvrdý vulgarizmus do ticha. Tribúny sa kvôli kráľovnej dosekali

Pred stretnutím si zosnulú kráľovnú uctili minútou ticha, oba tímy mali na rukávoch čierne pásky a všetky vlajky na Old Trafford boli stiahnuté na pol žrde. Na štadióne neznela predzápasová hudba a vypli aj reklamné panely okolo hracej plochy.

Na čele E-skupiny je po prvom kole moldavský Šeriff Tiraspoľ, ktorý triumfoval na trávniku cyperskej Omonie Nikózia suverénne 3:0. Gólom a asistenciou sa pod to podpísal nigérijský útočník Rasheed Ibrahim Akanbi.

Hanckov Feyenoord doplatil na katastrofálny úvod

Dávidovi Hanckovi nevyšiel premiérový zápas v drese Feyenoordu Rotterdam na európskej scéne. Tím slovenského obrancu prehral vo štvrtok v Európskej lige na ihrisku Lazia Rím 2:4, keď doplatil na katastrofálny vstup do stretnutia.

Už po necelej polhodine hry viedlo Lazio presvedčivo 3:0 a prakticky rozhodlo o svojom víťazstve. Po štyroch minútach sa presadil Luis Alberto, v 15. minúte pridal ďalší zásah Felipe Anderson a uragán domácich potom zavŕšil Matias Vecino.

Uruguajský stredopoliar pridal po zmene strán ďalší gól a na konte mal aj asistenciu.

„Je tu skvelá atmosféra a tento tím má veľký potenciál. Chceme sa stále zlepšovať a dúfam, že si výkonmi získam rešpekt fanúšikov,“ povedal Vecino, ktorý do Lazia prišiel v lete z Interu Miláno.

Alkmaar, Dnipro-1 Čítajte aj Vlajky cez plecia v hustom daždi. Európska jeseň odštartovala aj v Košiciach

Feyenoord sa herne spamätal až v druhom polčase a za stavu 0:4 dvoma gólmi aspoň skorigoval skóre. Debakel odvrátil striedajúci Mexičan Santiago Gimenez, ktorý prišiel na ihrisko v 64. minúte a dvakrát sa zapísal do listiny strelcov.

Napriek tomu sa na neho po stretnutí hneval kapitán hostí Orkun Kökcü. Gimenez si totiž v 69. minúte bez konzultácie zobral loptu k bielemu bodu a z penalty znížil na 1:4.

„Musel som sa ozvať. Máme v šatni zoznam s prvými a druhými hráčmi na penalty, ale on sa napriek tomu sám rozhodol kopať. Myslím si, že je škoda, že si robí veci po svojom. Vie dať gól, v tom problém nie je, mne ide skôr o pravidlá a rešpekt jedného voči druhému,“ povedal turecký reprezentant pre holandské médiá.

Giorgi Čakvetadze Čítajte aj Viacero šancí, žiaden gól. Slovan začal skupinu EKL remízou

Tréner Feyenoordu Arne Slot nebol absolútne spokojný s výkonom svojich zverencov v prvom polčase, napriek tomu nenechal cez prestávku v šatni priechod emóciám.

„Podľa mňa nemá zmysel kričať na hráčov ako zmyslov zbavený debil a za všetko ich kritizovať,“ vysvetlil Slot s tým, že radšej hľadal konkrétne riešenia na zlepšenie hry.

„Povedal som im, že ak nedokážu držať krok so súperom, musia aspoň ukázať svoju kvalitu a hlavne sa nenechať zlomiť. Našťastie to už v druhom polčase bolo z našej strany lepšie.“

Úvodný duel futbalistov Slovana v EKL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Dvanásťkrát ovládol Slovan domácu súťaž. V...

Pre Feyenoord to bola prvá prehra v sezóne, predtým mali na konte v lige štyri víťazstvá a remízu. Hostí nemohli na Olympijskom štadióne povzbudzovať ich priaznivci, keďže talianske úrady im zakázali vstup po udalostiach z roku 2015, keď poškodili historickú fontánu v centre Ríma a bili sa s políciou.

Ďalší zápas v Európskej lige odohrá Feyenoord na budúci štvrtok proti Sturmu Graz. Rakúsky tím si na úvod skupiny uspel doma proti dánskemu Midtjyllandu 1:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United