Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Riadil modrý orchester, chvália Lobotku Taliani. Klopp: Wolves sa musia rehotať

Tréner futbalistov FC Liverpool bude v najbližších dňoch hľadať príčiny matných výkonov svojich zverencov.

08.09.2022 11:30
Taliansko SR Neapol šport futbal LM 1. kolo A... Foto: ,
Futbalisti Neapola oslavujú štvrtý gól do siete Liverpoolu.
debata

Jürgen Klopp po stredajšej prehre v prvom zápase A-skupiny Ligy majstrov na ihrisku SSC Neapol 1:4 uviedol, že potrebuje nejaký čas na takúto analýzu.

Naopak, talianske médiá označili večer pod Vezuvom ako magický pre SSC a tréner „Partenopei“ Luciano Spalletti uviedol, že pri takejto forme mužstva nie je nič nemožné.

Domáci začali duel ako z partesu, Victor Osimhen trafil už v prvej minúte žrď. O štyri minúty neskôr zariadil prvý gól Piotr Zelinski, keď premenil pokutový kop po ruke Jamesa Milnera.

Robert Lewandowski Čítajte viac Lewandowski dokázal, čo nik pred ním. Španieli píšu o plzenskej impotencii

Kloppa však rozladili najmä ďalšie góly v prvom polčase z kopačiek Andreho Anguissu a Giovanniho Simeoneho po hrubých chybách Joea Gomeza a domáci tak viedli už 3:0:

„Tieto góly sme súperovi naservírovali na tanieri. Po celý zápas sme neboli v hre. Neboli sme kompaktní, ani v defenzíve, ani v ofenzíve.“

Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odohral v drese SSC celý duel a svojim výkonom podporil skvelé tímové predstavenie. Práve 27-ročný futbalista bol na začiatku rýchlej kontry, ktorá vyústila do gólu na 3:0.

Známy taliansky magazín Calcio Mercato jeho výkon ohodnotil známkou 7,5 s komentárom:

„Tradičný riaditeľ modrého orchestra. Dokonca aj proti Liverpoolu diktoval zákony v strede poľa a dokonale manévroval s loptou s vysokou triedou a eleganciou.“

Hodnoty futbalových prestupov upravené o infláciu Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
23. Kylian Mbappé. Z Monaca do Paríža St....

Lepšiu známku dostali iba Anguissa (8,5) a Zielinski (8), rovnaké ohodnotenie ako Lobotka dostal ešte aj Chviča Kvaracchelija.

Kloppove slová o nekompaktnosti zopakoval aj obranca „The Reds“ Andy Robertson.

„Neapol hral akoby mal o jedného muža viac. Bol jasne lepší tím. My sa musíme vrátiť k základom našej hry a musíme byť oveľa kompaktnejší.“

Liverpool mal o kúsok lepšiu štatistiku držania lopty, ale Neapolčania mali viac striel na bránu i mimo nej, z čoho vyplýva, že hrali priamočiarejšie ako súper.

„Veľa vecí nám chýba. Nepracujeme ako tím. Musíme sa pokúsiť nájsť nastavenie, aby sme sa zlepšili takmer vo všetkom. Nemá to nič spoločné s osobnými vecami, ani s ničím iným. Potrebujem čas, aby som si to premyslel. Mojou úlohou je zistiť, čo sa deje,“ dodal Klopp.

Britain Soccer Chelsea Tuchel Fired Čítajte viac Podrobnosti o vyhodení. Desaťminútový rozhovor a čas na zbalenie

Upozornil na ďalší duel v Premier League:

„Mali by sme sa rýchlo dať dokopy, pretože o tri dni hráme proti Wolverhamptonu a ak videli tento zápas, myslím, že sa na nás budú celú noc rehotať.“

V tábore Talianov bola atmosféra úplne opačná, dojímavo prežíval večer prezident Neapolu Aurelio De Laurentiis. Ten na sociálnu sieť napísal:

„Nezabudnuteľný triumf. Večer, o ktorom budú prítomní na štadióne ešte dlho rozprávať. Navždy si ho budem pamätať. Je veľkou hrdosťou byť prezidentom tohto klubu, ktorý majstrovsky vedie Spalletti a jeho asistenti. Blahoželám všetkým a ďakujem.“

Spalletti však po týchto vyjadreniach tlmil nadšenie:

"Je to dôležitý výsledok, pretože potom sa vždy robia analýzy toho, ako sa zrodil. V Liverpoole tento výsledok spôsobuje mierny rozruch, ale podstatné je, aby sme vždy mohli hrať náš futbal bez ohľadu na to, kto proti nám stojí.

To je to, čo určuje úroveň osobnosti. Nikdy sa neuspokojíte s výsledkom, znamenalo by to, že tím má limity. Ale nebol to ‚len dobrý‘ zápas a pri tomto výkone nie je nič nemožné. My teraz musíme myslieť aj na dobrý tréning."

V druhom polčase sa domáci kormidelník rozhodol pre dvojnásobné striedanie, v 52. minúte poslal na ihrisko dvojicu čerstvých hráčov Hirvinga Lozana a Alessia Zerbina.

Jakub Sylvestr Čítajte aj Weissa si vážim. Slovan je favorit, ale môže mu chýbať motivácia

Po tomto momente sa hostia dostali viac do hry.

"Aj preto by som sa v žiadnom prípade veľmi neradoval. Lebo bolo potrebné udržať hráčov v strehu. Stačí jeden detail, ktorý zmení psychológiu hry a skomplikuje ju.

Desať minút sme po tomto dvojnásobnom striedaní prenechali iniciatívu im. Ale môžem povedať, že to bol pozitívny začiatok," citoval Spallettiho portál gazzetta.it.

V ďalšom kole sa Liverpool predstaví na domácom štadióne, kde privíta Ajax Amsterdam. Neapol cestuje do Škótska, kde ho čaká Glasgow Rangers.

„Tešíme sa, ale sme len na začiatku skupiny a čakajú nás ďalšie ťažké zápasy. Všetci noví hráči sú vynikajúci a sú to aj dobrí chlapci. Okamžite si zvykli,“ povedal Zelinski.

najkrajšie futbalistky Čítajte aj Keď sú Messi a spol. v tieni. Toto sú najkrajšie futbalistky sveta

V druhom zápase A-skupiny sa tiež zrodilo hladké víťazstvo domáceho tímu.

Ajaxu Amsterdam mal v dueli s Glasgowom Rangers jasnú prevahu, čo ukázali aj štatistiky – Ajax mal 70-percentné držanie lopty a na strely vyhral 17:5 a 9:1 na bránku. Po góloch Edsona Alvareza, Stevena Berghuisa, Jamesa Sandsa a Mohammeda Kudusa triumfoval holandský majster 4:0 a usadil sa na čele tabuľky.

„Sme veľmi sklamaní. Vedeli sme, že Liga majstrov bude mať vysokú úroveň a myslím si, že sa to aj ukázalo. Musíme popracovať na tom, aby sme boli pripravení na takýto zápas,“ povedal pre uefa.com tréner škótskeho tímu Giovanni van Bronckhorst.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Jürgen Klopp #Stanislav Lobotka