Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss pred štartom skupinovej fázy: Musíme vyriešiť dve otázky

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nastúpia v prvom zápase skupiny Európskej konferenčnej ligy vo štvrtok od 21.00 h proti litovského FK Žalgiris Vilnius.

07.09.2022 13:46 , aktualizované: 14:02
Weiss Slovan Foto:
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss.
debata

Slovan nebude mať k dispozícii dôležitého hráča stredu poľa, gruzínskeho stredopoliara Džabu Kankavu. Ten nemôže hrať po červenej karte, ktorú videl v predĺžení odvetného súboja play off proti HŠK Zrinjski Mostar (2:1 pp, 7:6 z 11 m).

Tréner belasých Vladimír Weiss st. upozornil na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii aj na silu litovského súpera, ktorý vyradil v 2. predkole Ligy majstrov Malmö celkovým skóre 3:0 a v play off Európskej ligy tesne vypadol s Ludogorcom Razgrad, keď inkasoval v 120. minúte z jedenástky:

"Pozeráme sa na najbližší zápas, na dobrého súpera, hoci pre ľudí neznámeho. Poznám trénera, vieme, že hrajú diamant s dvoma útočníkmi, čo sa nie ľahko bráni. Musíme ušiť taktiku, ktorá bude platiť.

Video

Bude to ťažké, majú kvalitu, veľa zahraničných hráčov, zahraničného trénera a konsolidovaný tím. Nebojíme sa ich, ale máme rešpekt pred ich kvalitou."

Do kádra Vilniusu pre EKL sa nezmestil slovenský útočník Jakub Sylvestr. Podľa Weissa st. aj to dokazuje, aká je konkurencia v tíme kazašského trénera Vladimira Čeburina.

„Žalgiris je ťažší súper ako ten predtým, ktorého si tiež vážim, lebo sme cez neho ledva-ledva prešli. Má ešte lepších individuálnych hráčov v útoku, ako mali niektorí naši predchádzajúci súperi,“ uviedol Weiss.

Spain Soccer Champions League Čítajte viac Rekordný démon z Manchestru. V Lige majstrov dokázal to, čo ešte nikto

Podľa neho treba hrať pozorne a disciplinovane. "Bude nám chýbať Kankava v strede poľa, to musíme vyriešiť, to je otázka číslo 1. Musíme byť kvalitní v útoku, to je otázka číslo 2.

Musíme aj dobre brániť, lebo keď dáte Ludogorcu a Malmö po tri góly, musíte niečo vedieť," skonštatoval tréner Slovana.

Slovanisti sa budú môcť opäť oprieť o päťcifernú návštevu. V stredu sa počet predaných vstupeniek blížil k 10.000, klub očakáva 12.000 až 14.000 fanúšikov.

Roman Abramovič. Čítajte viac Nonsens, kričal politik. Peniaze za predaj Chelsea má stále Abramovič

"Sme veľmi radi, že sa ľudia vrátili na štadión. Bez srdca, bez dobrej hry a bez toho, aby sme ukázali vzťah ku klubu, by to nešlo.

Jeden z krátkodobých cieľov, ktoré sme si s majiteľmi vytýčili, bol okamžitý návrat diváka. Bol som dojatý z atmosféry, ktorá bola na Slovane," povedal Weiss. Podľa neho sú súperi v skupine vyrovnaní a môže v nej vyhrať každý s každým.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Európska konferenčná liga #FK Žalgiris Vilnius