Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Prvý zápas, prvé prekvapenie. Záhrebské peklo zomlelo anglického giganta

Obhajca titulu Real Madrid vstúpil do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov výhrou na pôde škótskeho Celticu Glasgow 3:0.

06.09.2022 20:46 , aktualizované: 23:27
Dynamo Záhreb Chelsea Foto: ,
Fanúšikovia Dynama Záhreb zapaľujú svetlice na štadióne Maksimir počas zápasu s Chelsea.
debata

O triumfe v utorňajšom stretnutí 1. kola F-skupiny rozhodol až v druhom polčase, keď sa presadili Vinicius Junior, Luka Modrič a Eden Hazard. V šlágri H-skupiny medzi Parížom Saint-Germain a Juventusom Turín sa tešili domáci, ktorí zvíťazili 2:1 po dvoch presných zásahoch Kyliana Mbappeho.

Madridčania prišli v prvom dejstve o Karima Benzemu, ten si vypýtal striedanie v 30. minúte a podľa agentúry AP utrpel zranenie kolena. Francúzsky útočník bol najlepší strelec predchádzajúceho ročníka Ligy majstrov aj La Ligy.

„Biely balet“ sa dostal do tempa po zmene strán, keď v rýchlom slede skórovali Vinicius Junior aj Modrič a na konečných 3:0 upravil v 77. minúte E. Hazard, ktorý vystriedal práve Benzemu.

Platy trénerov futbalových reprezentácií Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
1. Hans-Dieter Flick (Nemecko): 6,5 milióna eur

Parížania sa ujali vedenia bleskovo, keď Mbappe premenil „oblúčik“, ktorý mu poslal Neymar. Ten istý hráč upravil o necelých dvadsať minút na 2:0. Hostia znížili po rohovom kope, keď sa hlavičkou presadil Weston McKennie. V druhom zápase H-skupiny si Benfica Lisabon poradila s Maccabi Haifa 2:0.

O prekvapenie sa postaralo Dinaom Záhreb. FC Chelsea zdolalo 1:0 po presnom zásahu Mislav Oršiča z 13. minúty. Akcia, z ktorej padol jediný gól stretnutia v chorvátskej metropole, sa začala v šestnástke domácich.

Pas z pokutového územia poslal Oršičovi hlavičkou do behu Bruno Petkovič. Oršič následne prešiel s loptu viac ako polovicu ihriska a oblúčikom k pravej žrdi prekonal vybiehajúceho Kepu Arrizabalagu, ktorý dostal v bránke prednosť pred Edouardom Mendym.

Sharani Zuberu Čítajte viac Kedysi pôsobil v Sparte. Slovan doťahuje prestup novej posily

Po prestávke mali jednoznačne navrch hostia, svojho súpera pustili len k jednej väčšej šanci. Nedarilo sa im však zakončiť v malom vápne, kde smerovalo mnoho centrov z pravej strany.

Frustrácia sa prejavila niekoľkými žltými kartami, jednu si vyslúžil i tréner Londýnčanov Thomas Tuchel. Aj v závere boli hráči Chelsea údernejší, no Dinamo podržal brankár Dominik Livakovič.

Premiéru v drese „The Blues“ si odbil gabonský útočnák Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý išiel dole po necelej hodine a celý čas hral so špeciálnou ochrannou maskou.

Do klubu prestúpil len vo štvrtok z FC Barcelona. Koncom augusta utrpel zranenie čeľuste od zlodejov, ktorí sa vlámali do jeho domu v Španielsku.

Marcelo Čítajte viac Nedávno tento klub takmer vypadol so Slovanom, teraz víta posilu 20-tisíc ľudí

V úvodnom dueli G-skupiny si Borussia Dortmund poradila s FC Kodaň jednoznačne 3:0. Za hostí odohral celý zápas slovenský obranca Denis Vavro.

Domáci sa dostali do vedenia po dvoch vydarených kombináciách v priebehu siedmich minút – najprv sa presadil Marco Reus, na ktorého nadviazal Raphael Guerreiro.

Na konečných 3:0 upravil v závere Jude Bellingham po tom, ako Borussia prekazila rozohrávku Kodane. Tá mohla znížiť v 89. minúte, gól však neplatil po prešetrení systémom VAR.

Úradujúci anglický majster Manchester City zvíťazil na pôde FC Sevilla vysoko 4:0.

Francesco Calzona, Jaroslav Šilhavý Čítajte viac Veľké porovnanie. Tréner Slovákov zarobí viac ako Čech, na elitu nemá

O dva góly v sieti súpera sa postaral Erling Haaland a pripísal si deväť presných zásahov v uplynulých štyroch zápasoch vo všetkých súťažiach. Celkovo v tejto sezóne skóroval už dvanásťkrát.

V Rakúsku zaváhal taliansky majster AC Miláno, na trávniku RB Salzburg remizoval 1:1. Hostia prehrávali, keď Noah Okafor „prevalcoval“ Pierra Kalulua a následne nasadil brankárovi Mikovi Maignanovi „jasličky“. O vyrovnanie sa postaral v 40. minúte Alexis Saelemaekers.

Vysokú prehru pred domácim publikom utrpelo Lipsko, ktoré podľahlo Šachtaru Doneck 1:4. Ukrajinský klub zveľadil výsledok pred koncom stretnutia, keď sa v priebehu deviatich minút presadili najprv Michailo Mudryk a po ňom Lassina Traore.

Liga majstrov – 1. kolo skupinovej fázy:
E-skupina:
Dinamo Záhreb – FC Chelsea 1:0 (1:0)
Gól: 13. Oršič. Rozhodoval: Kovács (Rum.)

RB Salzburg – AC Miláno 1:1
Góly: 28. Okafor – 40. Saelemaekers. Rozhodoval: Jovanovič (Srb.)

F-skupina:
Celtic Glasgow – Real Madrid 0:3 (0:0)
Góly: 56. Vinicius Junior, 60. Modrič, 77. E. Hazard. Rozhodoval: Schärer (Švaj.)

RB Lipsko – Šachtar Doneck 1:4 (0:1)
Gól: 58. Simakan – 16. a 58. Šved, 76. Mudryk, 85. Traore. Rozhodoval: Pinheiro (Portug.)

G-skupina:
Borussia Dortmund – FC Kodaň 3:0 (2:0)
Góly: 35. Reus, 42. Guerreiro, 83. Bellingham. Rozhodoval: Letexier (Fr.)
D. Vavro (Kodaň) odohral celý zápas

FC Sevilla – Manchester City 0:4
Gól: 20. a 67. Haaland, 58. Foden, 90.+2 Dias. Rozhodoval: Massa (Tal.)

H-skupina:
Paríž Saint-Germain – Juventus Turín 2:1 (2:0)
Góly: 5. a 22. Mbappe – 53. McKennie. Rozhodoval: Taylor (Angl.)

Benfica Lisabon – Maccabi Haifa 2:0 (0:0)
Góly: 50. Silva, 54. Grimaldo. Rozhodoval: Ekberg (Švéd.)

Jedenástka futbalových zurvalcov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Oliver Kahn (Nemecko), brankár
Do súbojov...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #denis vavro