Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý zápas, prvé prekvapenie. Záhrebské peklo zomlelo anglického giganta

Obhajca titulu Real Madrid vstúpil do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov výhrou na pôde škótskeho Celticu Glasgow 3:0.

06.09.2022 20:46 , aktualizované: 23:27
Dynamo Záhreb Chelsea Foto: ,
Fanúšikovia Dynama Záhreb zapaľujú svetlice na štadióne Maksimir počas zápasu s Chelsea.
debata

O triumfe v utorňajšom stretnutí 1. kola F-skupiny rozhodol až v druhom polčase, keď sa presadili Vinicius Junior, Luka Modrič a Eden Hazard. V šlágri H-skupiny medzi Parížom Saint-Germain a Juventusom Turín sa tešili domáci, ktorí zvíťazili 2:1 po dvoch presných zásahoch Kyliana Mbappeho.

Madridčania prišli v prvom dejstve o Karima Benzemu, ten si vypýtal striedanie v 30. minúte a podľa agentúry AP utrpel zranenie kolena. Francúzsky útočník bol najlepší strelec predchádzajúceho ročníka Ligy majstrov aj La Ligy.

„Biely balet“ sa dostal do tempa po zmene strán, keď v rýchlom slede skórovali Vinicius Junior aj Modrič a na konečných 3:0 upravil v 77. minúte E. Hazard, ktorý vystriedal práve Benzemu.

Platy trénerov futbalových reprezentácií Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
1. Hans-Dieter Flick (Nemecko): 6,5 milióna eur

Parížania sa ujali vedenia bleskovo, keď Mbappe premenil „oblúčik“, ktorý mu poslal Neymar. Ten istý hráč upravil o necelých dvadsať minút na 2:0. Hostia znížili po rohovom kope, keď sa hlavičkou presadil Weston McKennie. V druhom zápase H-skupiny si Benfica Lisabon poradila s Maccabi Haifa 2:0.

O prekvapenie sa postaralo Dinaom Záhreb. FC Chelsea zdolalo 1:0 po presnom zásahu Mislav Oršiča z 13. minúty. Akcia, z ktorej padol jediný gól stretnutia v chorvátskej metropole, sa začala v šestnástke domácich.

Pas z pokutového územia poslal Oršičovi hlavičkou do behu Bruno Petkovič. Oršič následne prešiel s loptu viac ako polovicu ihriska a oblúčikom k pravej žrdi prekonal vybiehajúceho Kepu Arrizabalagu, ktorý dostal v bránke prednosť pred Edouardom Mendym.

Sharani Zuberu Čítajte viac Kedysi pôsobil v Sparte. Slovan doťahuje prestup novej posily

Po prestávke mali jednoznačne navrch hostia, svojho súpera pustili len k jednej väčšej šanci. Nedarilo sa im však zakončiť v malom vápne, kde smerovalo mnoho centrov z pravej strany.

Frustrácia sa prejavila niekoľkými žltými kartami, jednu si vyslúžil i tréner Londýnčanov Thomas Tuchel. Aj v závere boli hráči Chelsea údernejší, no Dinamo podržal brankár Dominik Livakovič.

Premiéru v drese „The Blues“ si odbil gabonský útočnák Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý išiel dole po necelej hodine a celý čas hral so špeciálnou ochrannou maskou.

Do klubu prestúpil len vo štvrtok z FC Barcelona. Koncom augusta utrpel zranenie čeľuste od zlodejov, ktorí sa vlámali do jeho domu v Španielsku.

Marcelo Čítajte viac Nedávno tento klub takmer vypadol so Slovanom, teraz víta posilu 20-tisíc ľudí

V úvodnom dueli G-skupiny si Borussia Dortmund poradila s FC Kodaň jednoznačne 3:0. Za hostí odohral celý zápas slovenský obranca Denis Vavro.

Domáci sa dostali do vedenia po dvoch vydarených kombináciách v priebehu siedmich minút – najprv sa presadil Marco Reus, na ktorého nadviazal Raphael Guerreiro.

Na konečných 3:0 upravil v závere Jude Bellingham po tom, ako Borussia prekazila rozohrávku Kodane. Tá mohla znížiť v 89. minúte, gól však neplatil po prešetrení systémom VAR.

Úradujúci anglický majster Manchester City zvíťazil na pôde FC Sevilla vysoko 4:0.

Francesco Calzona, Jaroslav Šilhavý Čítajte viac Veľké porovnanie. Tréner Slovákov zarobí viac ako Čech, na elitu nemá

O dva góly v sieti súpera sa postaral Erling Haaland a pripísal si deväť presných zásahov v uplynulých štyroch zápasoch vo všetkých súťažiach. Celkovo v tejto sezóne skóroval už dvanásťkrát.

V Rakúsku zaváhal taliansky majster AC Miláno, na trávniku RB Salzburg remizoval 1:1. Hostia prehrávali, keď Noah Okafor „prevalcoval“ Pierra Kalulua a následne nasadil brankárovi Mikovi Maignanovi „jasličky“. O vyrovnanie sa postaral v 40. minúte Alexis Saelemaekers.

Vysokú prehru pred domácim publikom utrpelo Lipsko, ktoré podľahlo Šachtaru Doneck 1:4. Ukrajinský klub zveľadil výsledok pred koncom stretnutia, keď sa v priebehu deviatich minút presadili najprv Michailo Mudryk a po ňom Lassina Traore.

Liga majstrov – 1. kolo skupinovej fázy:
E-skupina:
Dinamo Záhreb – FC Chelsea 1:0 (1:0)
Gól: 13. Oršič. Rozhodoval: Kovács (Rum.)

RB Salzburg – AC Miláno 1:1
Góly: 28. Okafor – 40. Saelemaekers. Rozhodoval: Jovanovič (Srb.)

F-skupina:
Celtic Glasgow – Real Madrid 0:3 (0:0)
Góly: 56. Vinicius Junior, 60. Modrič, 77. E. Hazard. Rozhodoval: Schärer (Švaj.)

RB Lipsko – Šachtar Doneck 1:4 (0:1)
Gól: 58. Simakan – 16. a 58. Šved, 76. Mudryk, 85. Traore. Rozhodoval: Pinheiro (Portug.)

G-skupina:
Borussia Dortmund – FC Kodaň 3:0 (2:0)
Góly: 35. Reus, 42. Guerreiro, 83. Bellingham. Rozhodoval: Letexier (Fr.)
D. Vavro (Kodaň) odohral celý zápas

FC Sevilla – Manchester City 0:4
Gól: 20. a 67. Haaland, 58. Foden, 90.+2 Dias. Rozhodoval: Massa (Tal.)

H-skupina:
Paríž Saint-Germain – Juventus Turín 2:1 (2:0)
Góly: 5. a 22. Mbappe – 53. McKennie. Rozhodoval: Taylor (Angl.)

Benfica Lisabon – Maccabi Haifa 2:0 (0:0)
Góly: 50. Silva, 54. Grimaldo. Rozhodoval: Ekberg (Švéd.)

Jedenástka futbalových zurvalcov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Oliver Kahn (Nemecko), brankár
Do súbojov...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #denis vavro