Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss po postupe: Ak by sme to nezvládli, boli by sme v inom koši

Na emotívnej a uvoľnenej tlačovej konferencii uviedol tréner futbalistov Slovana Vladimír Weiss, že v prípade neúspechu by už možno na lavičke nesedel. "Som emotívny, ale všetko má svoje hranice. Ďakujem majiteľom za dôveru a divákom za podporu."

26.08.2022 01:52
SR šport futbal EKL play off odvety Slovan... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší počas záverečného penaltového rozstrelu v odvete play off proti Mostaru.
debata (12)

Po tesných vypadnutiach v Lige majstrov s Ferencvárosom a Európskej lige s Olympiakosom sa do tretice Slovan tešil z vytúženého postupu.

VIDEO: Weiss po postupe: Ľudia si to zaslúžili
Video

Hrdinom duelu bol útočník Eric Ramirez, ktorý najskôr v 67. minúte otvoril skóre a v druhej minúte nadstaveného času predĺženia gólom „nožničkami“ upravil na 2:1 a poslal duel do penaltového rozstrelu. A v ňom Slovan zvíťazil 6:5.

„Za emóciu, chcenie, krásne góly Ramireza a za tie nervy v penaltách sme si postup zaslúžili. Nerád hovorím o šťastí, ale niekedy také malé potrebujete,“ uviedol Weiss.

Ten sa rovnako ako po predošlých zápasoch v pohárovej Európe poďakoval divákom, ktorí vytvorili elektrizujúcu atmosféru.

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Čítajte viac Dráma na Tehelnom poli pre Slovan. Postup do skupiny zariadil Čavrič

„Ľudia boli fantastickí ako s Fradi a Olympiakosom. Preto by sme mali robiť futbal, takto to má vyzerať na tribúnach. Ľudia boli v tranze, boli spokojní a vďaka tomu mali emóciu aj hráči. Ľudia nám dali silu až do konca a odvďačili sme sa im za to výkonom.“

Tréner belasých viackrát spomenul úspech Viktorie Plzeň, ktorá sa prebojovala do skupinovej fázy Ligy majstrov, v ktorej nastúpi proti Bayernu, Barcelone a Interu Miláno.

„Plzeň dokázala postúpiť do Ligy majstrov, prečo by to nedokázal Slovan? Je to o tvrdej robote, výbere hráčov, dôvere a vzťahoch v klube,“ skonštatoval Weiss.

Útočníkovi Ramirezovi predpovedal, že v zápase strelí dva góly. „Prisahám, že som mu to povedal. Pomohol mužstvu, pomohol aj sebe. Sebadôvera je u útočníka dôležitá a verím, že sa vráti do formy, ktorú mal ako hráč DAC Dunajská Streda,“ chválil muža zápasu.

Slovan, súperi, nepoužívať Čítajte aj Kluby zvučných mien, duel u susedov i v Košiciach. Kto hrozí Slovanu?

Pristavil sa aj pri červenej karte pre pracovitého stredopoliara Jabu Kankavu, ktorou oslabil mužstvo v 118. minúte za nepostupového stavu 1:1.

„Nechal sa zbytočne vylúčiť, ale ja mu verím, lebo má neuveriteľný charakter. Súperov hráč mu urazil nebohú mamu a to sa nerobí,“ vysvetlil Weiss príčinu vylúčenia.

Pri otázke súvisiacej s tým, že Slovan bude pri piatkovom žrebovaní nasadený do druhého výkonnostného koša si tréner neodpustil narážku na to, čo by sa stalo v prípade neúspechu. „Vôbec neviem a ani som nerozmýšľal nad tým, v akom sme koši. Boli by sme v inom koši, ak by sme to nezvládli.“

VIDEO: Tréner Mostaru S. Jakirovič: Futbal je najkrajšia hra na svete
Video
Možní súperi Slovana v skupine EKL podľa košov Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
1. kôš. FC Villarreal (Špan.). (Na snímke...

V každom prípade žrebovanie základných skupín Európskej konferenčnej ligy sa uskutoční v piatok o 14.30 h aj v našom online prenose v tureckom Istanbule.

A Slovan môže naraziť na jeseň aj na zvučné mená európskeho futbalu ako napríklad na Villarreal, West Ham United či Slaviu Praha. „Žreb neovplyvníme. Čo nám tam vyberú, proti tým budeme hrať,“ zakončil Weiss.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Európska konferenčná liga